αρυθμιεσ απο αγχος | τσουξιμο και συχνοουρια στον αντρα | http://www.care.gr/post/639/karkinos-tou-mastou

Το Ισραήλ παρεμποδίζει την πρόσβαση του Ερυθρού ΣταυρούΗ Επιτροπή για την Εφαρμογή και Διάδοση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου στην Ελλάδα απευθύνει έκκληση προς τις αρχές του Ισραήλ για το σεβασμό του ανθρωπιστικού δικαίου και για την πρόσβαση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στα θύματα μεταξύ των αμάχων στη Δυτική Οχθη.

Σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής για την Εφαρμογή και Διάδοση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου στην Ελλάδα, επισημαίνεται η κρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση στη Δυτική Όχθη, καθώς οι αρχές του Ισραήλ παρεμποδίζουν την πρόσβαση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) σε τραυματίες και ασθενείς στα νοσοκομεία της Ναμπλούς και της Ραμάλα, αλλά και τη μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων και την προστασία αμάχων και συλληφθέντων - ανθρωπιστικό έργο που προβλέπεται για την ΔΕΕΣ στην Τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης του 1949 περί προστασίας του άμαχου πληθυσμού σε περίοδο σύρραξης.

Στις 5 Απριλίου 2002 - προστίθεται στην ανακοίνωση - η ΔΕΕΣ αναγκάστηκε να περιορίσει τις κινήσεις στη Δυτική Όχθη, λόγω της συμπεριφοράς των ισραηλινών δυνάμεων, που απειλούν τη ζωή των στελεχών της ΔΕΕΣ στα σημεία ελέγχου, βάλλουν προειδοποιητικά πυρά εναντίον αυτοκινήτων της, ενώ ισραηλινά άρματα έχουν καταστρέψει δύο οχήματα της ΔΕΕΣ και έξι νοσοκομειακά της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Σύμφωνα με την ΔΕΕΣ, ''αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη διότι απειλεί τη σωστική επέμβαση των υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής βοήθειας, αλλά και άλλων ανθρωπιστικών δράσεών της''.

Η Επιτροπή για την Εφαρμογή και Διάδοση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου στην Ελλάδα ζητά την προσωπική συμβολή του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου στην επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού ζητήματος, που θα επιτρέψει την πρόσβαση της ΔΕΕΣ στα θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού στη Δυτική Όχθη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.