βοηθά η πρωτεΐνη στη απωλεια βαρους | κρισεις επινεφριδιακης ανεπαρκειας | ΦΘΕΙPΙΑΣΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού"Take a look. Stigma Kills", το οποίο μπορεί να αποδοθεί: "Ενδιαφερθείτε! Ο στιγματισμός σκοτώνει" και αναφέρεται στον στιγματισμό και τις διακρίσεις σε βάρος των ατόμων που πάσχουν από AIDS, είναι το κεντρικό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου. Ο στιγματισμός και η διάκριση αυξάνουν δραματικά τις επιπτώσεις της πανδημίας του AIDS και οι 178 εθνικές οργανώσεις Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου με τα 97 εκατομμύρια μέλη και εθελοντές σε όλο τον κόσμο πρέπει να ενωθούν κατά της διάκρισης, τονίζει στο μήνυμα του ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies - IFRC), κ. Juan Manuel Suarez del Toro.

Αν και τα μέτρα πρόληψης είναι γνωστά σήμερα, σχεδόν 500.000 παιδιά γεννιούνται κάθε χρόνο με τον ιό. Πολλές μητέρες προτιμούν να μην υποβληθούν σε εξέταση για HIV ή δεν πηγαίνουν να παραλάβουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, απλά και μόνο επειδή φοβούνται το στιγματισμό και τη διάκριση από την οικογένεια και τους φίλους, αλλά και από τους εργοδότες ή ακόμα και τις αρχές.

Σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς ομοσπονδίας σε πολλές χώρες, άτομα τα οποία κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών αρνούνται την παροχή καθαρών συριγγών, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν κοινές σύριγγες και να μεταδίδουν τον ιό τόσο μεταξύ τους, όσο και στους ερωτικούς συντρόφους τους.

Το πρόβλημα αυτό επικεντρώνεται στην Ανατολική Ευρώπη όπου η επιδημία του AIDS/HIV σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση (426% τα τελευταία πέντε χρόνια). Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο 500.000 άτομα που κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών, μολύνονται με τον ιό.

Μερικές από τις εκδηλώσεις για τη σημερινή ημέρα περιλαμβάνουν τη συμβολική αφαίρεση υφάσματος που καλύπτει τα μάτια δημοσίων προσώπων όπως ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης και ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ονδούρας.

Η προκατάληψη για τα άτομα που ζουν με AIDS/HIV οφείλεται κυρίως στην άγνοια του κόσμου για τον τρόπο μετάδοσης του ιού.

Η φετινή καμπάνια, η οποία θα συνεχιστεί και για τα επόμενα δύο χρόνια υπογράφεται με το μήνυμα: "Η αλήθεια για το AIDS. Περάστε το μήνυμα".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.