χοληφορα αγγεια | λοιμωδης περιτονιτιδα γατας θεραπεια | ειδη αιδοιων | exetasi prostati | ιογενής πνευμονία

Το πρώτο κρούσμα του 2013 από τον Ιό του Δυτικού Νείλου στην ΑττικήΤο πρώτο κρούσμα του 2013 από τον Ιό του Δυτικού Νείλου επιβεβαιώθηκε σήμερα 16 Ιουλίου 2013 στην Ανατολική Αττική σε άτομο με υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), αναμένεται και φέτος η εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου, τόσο σε περιοχές που καταγράφηκε κατά τα προηγούμενα έτη, όσο και σε νέες. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό Δελτίο τύπου.

Επίσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ προτείνει μέτρα πρόληψης εδώ.

Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ το έτος 2012 διαπιστώθηκαν 161 κρούσματα και καταγράφηκαν 18 θάνατοι σε ασθενείς άνω των 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Ο Ιός του Δυτικού Νείλου (West Nile Virus ή WNV) εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε περιοχή του Δυτικού Νείλου (έτσι πήρε και το όνομά του) στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Ουγκάντα περί το 1937. Για πολλά χρόνια η νόσος του Δυτικού Νείλου εμφανιζόταν μόνο σποραδικά και δεν θεωρήθηκε οτι αποτελεί κίνδυνο για τον άνθρωπο. Αργότερα (μετά το 1990) εκδηλώθηκαν επιδημίες (π.χ Αλγερία το 1994, Ρουμανία 1996). Τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγαλύτερη εξάπλωση.

Περίπου το 80% των λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου στον άνθρωπο έχουν υποκλινική εμφάνιση, δηλαδή δεν προκαλούν συμπτώματα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκεφάλους, κόπωση, πόνο στους μυς, αίσθημα κακουχίας, ναυτία, ανορεξία, έμετο και εξάνθημα.

Σε λιγότερο από το 1% των περιπτώσεων η νόσος προσβάλλει το νευρικό σύστημα, σοβαρή επιπλοκή που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο. Άτομα προχωρημένης ηλικίας, ή άτομα με ανοσοκαταστολή είναι πιο ευαίσθητα.

Μεταδίδεται στον άνθρωπο από μολυσμένα κουνούπια. Δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Επί του παρόντος, εμβόλιο δεν είναι διαθέσιμο. Καθώς αποτελεί ιογενή λοίμωξη, τα αντιβιοτικά δεν αποτελούν θεραπεία επιλογής.

Η καλύτερη μέθοδος πρόληψης είναι η συστηματική καταπολέμηση των κουνουπιών από τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας. Προφανώς και τα ατομικά μέτρα (εντομοαπωθητικά κλπ) είναι χρήσιμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.