περιδεση τραχηλου | αιμα στον αφαλο ενηλικα | arava φαρμακο | πια fao einai επικινδινα | σφαγγιυτιδα

Ανίχνευση ιού σε όγκους στον εγκέφαλο παιδιώνΟρισμένοι όγκοι στον εγκέφαλο μπορεί να οφείλονται σε έναν αρκετά διαδεδομένο ιό, ο οποίος συνήθως είναι ανενεργός, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the US National Cancer Institute.

Πρόκειται για τον ιό JVC, από τον οποίο μολύνεται χωρίς να προκαλείται κάποιου είδους λοίμωξη το 70% των παιδιών. Ο JVC είναι γνωστό ότι προκαλεί σε ορισμένες περιπτώσεις μία θανατηφόρο ασθένεια του νευρικού συστήματος με την ονομασία προοδευτική πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια, πάθηση αρκετά διαδεδομένη σε ασθενείς με AIDS.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Temple στη Φιλαδέλφεια θεωρούν όμως ότι ο ιός αυτός πιθανόν να σχετίζεται και με το medulloblastoma, την πιο κοινή κακοήθεια του εγκεφάλου σε παιδιά, καθώς ανίχνευσαν σε όγκους αυτού του τύπου την ύπαρξη δύο πρωτεϊνών που παράγονται από τον ιό.

Οι πρωτεΐνες αυτές έχουν την ιδιότητα να προκαλούν γρήγορη και ανεξέλεγκτη κυτταρική ανάπτυξη, κύριο χαρακτηριστικό του καρκίνου.

Οπως επισημαίνεται από τον επικεφαλή της ερευνητικής ομάδας, καθηγητή Kamel Khalili, η ανίχνευση των πρωτεϊνών αυτών δεν ενοχοποιεί άμεσα τον ιό για την ανάπτυξη καρκίνου, καθώς η ύπαρξη τους μπορεί να οφείλεται σε παλιότερη λοίμωξη, αλλά η ανεύρεση τους επιβεβαιώνει την σχέση που έχουν ορισμένοι ιοί με την καρκινογένεση.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.