φαρμακευτικη αγωγη για στρεπτοκοκκο | dosologiadamaskinon | πτηνοειδης θωρακας | carxe.gr | κρετινισμος διαγνωση

Η θεραπεία του χρώματοςΧρώματα, τα οποία δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα στους ασθενείς, και τους ενθαρρύνουν για κίνηση και άσκηση, χρησιμοποιήθηκαν σε τοιχογραφίες στους χώρους υδροθεραπείας, σε κεντρικό νοσοκομείο του Λονδίνου. Υπάρχουν χρώματα τα οποία έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν πιο δυναμικά και πιο θετικά, σύμφωνα με ερευνητές από το τμήμα χημείας χρωμάτων του πανεπιστημίου του Λιντς στη Μ. Βρετανία, οι οποίοι χρησιμοποιώντας πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις, κατάφεραν να περιγράψουν το πως οι άνθρωποι αντιδρούν θετικά στη θέα διαφορετικών χρωμάτων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το πως αντιδρούν συναισθηματικά οι άνθρωποι στη θέα των διαφορετικών χρωμάτων ήταν, μέχρι και σήμερα, αντικείμενο των καλλιτεχνών και των σχεδιαστών, οι οποίοι δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τα πορίσματά τους, με επιστημονικό τρόπο.

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Λιντς, με επικεφαλή το Δρ. Νοbbs, σε συνεργασία με επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Κιότο, το Πολυτεχνικό πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και το πανεπιστήμιο Chulalongkorn, στην Ταϋλάνδη, κατάφεραν να δημιουργήσουν μία κλίμακα συναισθημάτων που σχετίζονται με τη θέα των χρωμάτων.

Οι επιστήμονες δημιούργησαν αυτή την κλίμακα μετά από ανάλυση των αντιδράσεων των ανθρώπων στα διάφορα χρώματα. Οι ερωτήσεις για τη διαμόρφωση της κλίμακας περιλάμβαναν τη συσχέτιση των συναισθημάτων με συγκεκριμένες λέξεις, όπως για παράδειγμα το αν το χρώμα είναι απαλό ή έντονο, θερμό ή ψυχρό.

Μετά την ανάλυση μίας ευρείας παλέτας χρωμάτων οι επιστήμονες από τη Μ. Βρετανία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊλάνδη, δημιούργησαν μία κλίμακα για τα χρώματα, ανάλογα με τα συναισθήματα που δημιουργούν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.