εχινόκοκκος | καμπυλη σακχαρου φυσιολογικες τιμες | υπερπλασια | πολυμυοσίτιδα διαγνωση | ti einai i pielos?

ΙΝΚΑ: Αυξάνεται η παχυσαρκία σε παιδιά και έφηβουςΣε 20 χρόνια θα χαθούν περισσότερα παιδιά από την κακή διατροφή, παρά από τα ναρκωτικά ή το AIDS, σύμφωνα με δελτίο τύπου που απέστειλε το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) στο Care, θέλοντας έτσι να επιστήσει την προσοχή στους κινδύνους που ελλοχεύει η αισθητή αύξηση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σε έρευνα του ΙΝΚΑ αναφέρεται ότι το ποσοστό αύξησης της παχυσαρκίας, σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών, φθάνει το 54% και το 40% σε εφήβους ηλικίας 12-17 ετών. Είναι πράγματι θλιβερό, αναφέρεται στην έρευνα, το ό,τι έχει εκλείψει η φυσική δραστηριότητα στα νεαρά άτομα, η οποία έχει αντικατασταθεί από τη μανιώδη τηλεθέαση, που συνοδεύεται από άκριτη και μηχανιστική κατανάλωση περιττών, ποσοτικά και ποιοτικά, "εύκολων" τροφίμων.

Τα παιδιά τρώνε επίσης σε fast food, σε ποσοστό από 7-42% τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ η συχνότητα σε μεγαλύτερες ηλικίες τριπλασιάζεται. Ολα αυτά έχουν διαμορφώσει επικίνδυνα διατροφικά πρότυπα στο 77% των παιδιών, "με την ανοχή της Πολιτείας και τη συνδρομή του γονεϊκού ταμείου".

Το αποτέλεσμα είναι τα παχύσαρκα παιδιά στην Ελλάδα να είναι πολύ περισσότερα απ' ό,τι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Το ΙΝΚΑ υποστηρίζει ότι τα σημερινά παιδιά ταΐζονται, παρά διατρέφονται και εντοπίζει τις συνέπειες της παχυσαρκίας, όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στην ψυχολογία και την τσέπη των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, η αύξηση του ποσοστού των υπέρβαρων ατόμων έχει οδηγήσει στην υπέρμετρη ανάπτυξη της βιομηχανίας αδυνατίσματος, η οποία, μέσα σε καθεστώς παρανομιών και παραπλανητικών διαφημίσεων, εκμεταλλεύεται τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βάρους, με αποτέλεσμα το τελευταία χρόνια να έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τα παράπονα των καταναλωτών.

Η εκστρατεία του ΙΝΚΑ για την Ασφάλεια των Τροφίμων, συνδέεται αναπόσπαστα με τα παραπάνω προβλήματα και για τον λόγο αυτό το κεντρικό σύνθημά της είναι:

"Σε 20 χρόνια, θα χάσουμε περισσότερα, σημερινά παιδιά από τα αποτελέσματα της κακής διατροφής, παρά από τα ναρκωτικά ή το AIDS".

Για θέματα διατροφής, συμβουλευτικά έντυπα, οργάνωση εκδηλώσεων σε σχολεία κ.λ.π. και συμμετοχή στην εκστρατεία για την Ασφάλεια Τροφίμων και την ενημέρωση γονέων και μαθητών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Διατροφικών Συμβουλών ΙΝΚΑ και στον 4ψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1721.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.