Αυξάνεται ο αριθμός των νεαρών γυναικών που μολύνονται από AIDS

Ολο και περισσότερες νεαρές γυναίκες ηλικίας 15-19 χρονών μολύνονται από τον ιό του AIDS, με κυριότερες αιτίες μετάδοσης της νόσου τη σεξουαλική συμπεριφορά και τη λήψη ναρκωτικών ουσιών με τη χρήση σύριγγας. Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας από το Centers for Disease Control and Prevention, το ποσοστό των νεαρών γυναικών μεταξύ αυτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό έχει αυξηθεί κατά 117%.

Η πλειοψηφία των ασθενών αφορά μαύρες γυναίκες, οι οποίες διατηρούσαν ετεροφυλικές σεξουαλικές επαφές. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η απότομη αυτή αύξηση της εξάπλωσης της νόσου μεταξύ των νερών εφήβων, αποδεικνύει την ελλιπή ενημέρωση και σηματοδοτεί την ανάγκη για καλύτερη και πιο εντατική πληροφόρηση σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης της ασθένειας.

Οι επιστήμονες δεν μπορούν να κατανοήσουν απόλυτα γιατί σε κάποιες ομάδες πληθυσμών υπάρχει έξαρση ενώ σε άλλες όχι, όμως παρ’όλα αυτά τονίζουν την ανάγκη για συστηματική χρήση προφυλακτικού, το οποίο θα βοηθήσει στον περιορισμό της νόσου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 25 πολιτείες της Αμερικής και τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό American Medical Women’s Association.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση