ογκιδιο στη γλωσσα | οριακοί καθήλωση στο | καρκινος πνευμονα ποσοστα επιβίωσης | παχυ εντερο ειλεος

Κακή επιρροή για τους έφηβους, οι κινηματογραφικοί σταρ που καπνίζουνΟσο περισσότερο βλέπουν οι έφηβοι τους ηθοποιούς στις ταινίες να καπνίζουν, τόσο περισσότερο τείνουν να υιοθετήσουν αυτή την κακή συνήθεια, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού British Medical Journal.

Η μελέτη αυτή επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα παλαιότερη έρευνας , στην οποία είχε συσχετιστεί το κάπνισμα κατά την εφηβεία με την προβολή του καπνίσματος μέσω του κινηματογράφου.

Οι επιστήμονες συγκέντρωσαν πληροφορίες από 4.919 παιδιά ηλικίας 9 έως 15 ετών στην Αμερική και βρήκαν ότι στα παιδιά που είχαν παρακολουθήσει ταινίες με 50 ή και λιγότερες σκηνές προβολής καπνίσματος, μόνο ένα 4,9% είχαν δοκιμάσει τσιγάρο.

Αντίθετα στα παιδιά που είχαν παρακουθήσει ταινίες με περισσότερες από 150 σκηνές προβολής καπνίσματος το ποσοστό των παιδιών που είχε δοκιμάσει τσιγάρο έφτανε το 31,5%.

Τα παιδιά και κυρίως οι έφηβοι επηρεάζονται ιδιαίτερα από τους σταρ του κινηματογράφου τους οποίους θεωρούν είδωλα, με αποτέλεσμα η προβολή του καπνίσματος να παίζει ρόλο, τόσο στη δοκιμή, όσο και στην έναρξη του καπνίσματος.

Οι επιστήμονες κάνουν έκκληση προς τη βιομηχανία του κινηματογράφου να μην προβαλλει το κάπνισμα μέσω των ταινιών, για ιαφημιστικούσ λόγους αλλά και να απαδορευθούν οι διαφημίσεις τσιγάρων πριν τηηνέναρξη προβολής των ταινιών στον κινηματογράφο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.