ποσες θερμίδες καίμε με την γυμναστική | αυξηση πιεσης κυηση | θυραιοσφαιρινη | εσω σφυρος σπασιμο

Αυξάνεται ο αριθμός των καρκινοπαθών τρίτης ηλικίαςΕκρηκτικές διαστάσεις αναμένεται να λάβει το πρόβλημα του καρκίνου στους ηλικιωμένους στο άμεσο μέλλον, καθώς ο αριθμός των καρκινοπαθών μεγάλης ηλικίας αυξάνεται συνεχώς, παράλληλα με την αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων στο γενικό πληθυσμό, οπως τονίστηκε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας, που διοργανώθηκε από την Εταιρία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Σήμερα μόνο το 15% των νέων περιπτώσεων καρκίνου, που καταγράφονται κάθε χρόνο, εμφανίζονται σε νέους ανθρώπους κάτω των 50 ετών. Μάλιστα ενώ οι θάνατοι από καρδιοπάθειες στους ηλικιωμένους παρουσιάζουν αναλογικά μια καθοδική τάση, οι θάνατοι από καρκίνο παρουσιάζουν μια σταθερή, έστω και αργή, ανοδική τάση.

Η αντιμετώπιση των ηλικιωμένων ογκολογικών ασθενών αποτελεί ένα σύνθετο θέμα, στο οποίο εκτός από τη διάγνωση του νεοπλάσματος συμμετέχουν και άλλοι παράγοντες, όπως είναι η γενική κατάσταση, τα συνυπάρχοντα νοσήματα, το προσδόκιμο επιβίωσης και η αξιολόγηση του οφέλους από τη θεραπεία έναντι του κινδύνου από την τοξικότητα.

Για την ομάδα των πολύ ηλικιωμένων (άνω των 85 ετών) η ανακουφιστική θεραπεία παραμένει η συχνότερη επιλογή, ενώ για τους υπόλοιπους ασθενείς, οι εξελίξεις στη θεραπεία πολλών μορφών καρκίνου με την προσθήκη νεότερων κυτταροτοξικών φαρμάκων, αλλά και χειρουργικών και ακτινοθεραπευτικών τεχνικών, αυξάνουν τις πιθανότητες να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότερες θεραπείες.

Συμπερασματικά αναφέρθηκε, ότι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα νεότερα φάρμακα και οι θεραπευτικές τεχνικές, με σκοπό την αύξηση της επιβίωσης και τη διατήρηση της ποιότητας ζωής για τη μεγάλη αυτή ομάδα ασθενών, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στόχους για την ογκολογία στο άμεσο μέλλον.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.