μηνισκος | χοληστερινη | που επιτρέπεται η ευθανασία | αναλυση ονειρων | πανοραμικη | ακροαστικα | αμνιακη εμβολη

Αθώοι οι γιατροί από το ΔρομοκαΐτειοΑθώοι κρίθηκαν, από το τριμελές πλημμελειοδικείο, οι ψυχίατροι στο "Δρομοκαΐτειο" νοσοκομείο κ. Γιώργος Αστρινάκης και κ. Χρήστος Τριανταφυλλίδης που δικάστηκαν για την κατηγορία της απείθειας κατά της Αρχής.

Η κατηγορία σε βάρος των δύο γιατρών αφορούσε την άρνησή τους, πριν περίπου ένα χρόνο, να δεχτούν, κατά την εφημερία τους στο Δρομοκαΐτειο, ψυχιατρικούς ασθενείς από το Δαφνί που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό της Αθήνας, επικαλούμενοι υπεράριθμους ασθενείς.

Για τις εισαγωγές ασθενών είχαν εκδοθεί εισαγγελικές παραγγελίες και είχε διαταχθεί έρευνα από τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας μετά την άρνηση των γιατρών του Δρομοκαΐτειου να δεχτούν ασθενείς από το Δαφνί.

Το δικαστήριο αποδέχτηκε τον ισχυρισμό των δύο γιατρών ότι είχαν καθήκον να προστατέψουν τους ήδη υπεράριθμους ασθενείς, από την επιβάρυνση των συνθηκών διαβίωσης τους με την εισαγωγή ασθενών για τους οποίους δεν υπήρχε καν ελεύθερο κρεβάτι.

Οπως τόνισαν οι γιατροί, "η εκτέλεση αντίστοιχων εισαγγελικών παραγγελιών είναι ουσιαστικά ιατρική πράξη στην οποία παρεμβαίνουν και επιστημονικοί λόγοι που δεν μπορεί να γνωρίζει ο εισαγγελέας".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.