Απαράδεκτη και αδιανόητη η κατάσταση στα ψυχιατρικά νοσοκομεία

«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να αντιδράσει κάθε σκεπτόμενος και ευαισθητοποιημένος πολίτης!»

Πηγή: Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)

Η αιφνίδια απόφαση του υπουργού Υγείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας εκατοντάδες γιατρούς και εργαζόμενους στο Δαφνί, στο Δρομοκαΐτειο και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, και η συνακόλουθη απόφαση ότι οι πάσχοντες θα μεταφερθούν σε κλινικές νεοεισερχομένων, επειδή κλείνουν τμήματα είναι απαράδεκτη και αδιανόητη!

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και συνεχίζει:

Επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα ο πρωθυπουργός της χώρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης! Να πάρουν θέση τώρα η Βουλή, ο Συνήγορος του Πολίτη, να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών! Ο υπουργός Υγείας να πάρει πίσω την απόφασή του ΤΩΡΑ! Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους σαν να είναι αντικείμενα! Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρέπει να αντιδράσει κάθε σκεπτόμενος και ευαισθητοποιημένος πολίτης! Η ΕΣΑμεΑ διατρανώνει ότι θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τα δικαιώματα των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους, σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι λογικές Μεσαίωνα το 2013 δεν θα περάσουν! Το ζήτημα για την Ε.Σ.Α.μεΑ. που εκπροσωπεί όλες τις κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιας πάθησης και τις οικογένειες των ατόμων με βαριές αναπηρίες είναι να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του συντηρητισμού και των προκαταλήψεων, φαινόμενα τα οποία εμφανίζονται ιστορικά σε περιόδους κρίσεων. Η οικονομική κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κανένας άνθρωπος δεν είναι «αριθμός» που περισσεύει, ελέω Μνημονίου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση