Εμβόλιο ιλαράς σε σπρέι

Επιστήμονες από το Μεξικό ανέπτυξαν ένα νέο τρόπο χορήγησης του εμβολίου της ιλαράς, σε μορφή σπρέι (αεροζόλ), αντί του κλασσικού ενέσιμου τρόπου χορήγησης και υποστηρίζουν ότι το σπρέι θα έχει πιο γρήγορη δράση, θα είναι πιο αποτελεσματικό και θα έχει λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με την ένεση.

Επιπλέον θα αποτελέσει έναν πιο εύκολο τρόπο χορήγησης του εμβολίου για τα παιδιά, καθώς το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι να αναπνέουν μέσα σε μία μάσκα, για μόλις μισό λεπτό.

Οι επιστημονική ομάδα που ανέπτυξε τη νέα αυτή μορφή χορήγησης εμβολίων, χρησιμοποίησε τη μέθοδο για να εμβολιάσει περισσότερα από 2.000 παιδιά για ιλαρά και ερυθρά.

Τα αποτελέσματα της μελέτης πρόκειται να παρουσιαστούν στον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αυτό το μήνα. Ομως μπορεί να χρειαστούν ακόμα και τρία χρόνια μέχρι ο νέος αυτός τρόπος εμβολιασμού να καθιερωθεί.

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο νέος τρόπος χορήγησης μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός, καθώς η ιλαρά μεταδίδεται μέσω της αναπνευστικής οδού και το νέο εμβόλιο θα ενισχύει περισσότερο την ανοσοποίηση στον επιθήλιακό ιστό στη μύτη και το λαιμό.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση