καρκινος επινεφριδια | λαγοκοιμηθια | Μυλη κυηση | το καλυτερο σιροπι για βηχα | τοξικη καταπληξια

Εμβόλιο ιλαράς σε σπρέιΕπιστήμονες από το Μεξικό ανέπτυξαν ένα νέο τρόπο χορήγησης του εμβολίου της ιλαράς, σε μορφή σπρέι (αεροζόλ), αντί του κλασσικού ενέσιμου τρόπου χορήγησης και υποστηρίζουν ότι το σπρέι θα έχει πιο γρήγορη δράση, θα είναι πιο αποτελεσματικό και θα έχει λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με την ένεση.

Επιπλέον θα αποτελέσει έναν πιο εύκολο τρόπο χορήγησης του εμβολίου για τα παιδιά, καθώς το μόνο που θα χρειάζεται θα είναι να αναπνέουν μέσα σε μία μάσκα, για μόλις μισό λεπτό.

Οι επιστημονική ομάδα που ανέπτυξε τη νέα αυτή μορφή χορήγησης εμβολίων, χρησιμοποίησε τη μέθοδο για να εμβολιάσει περισσότερα από 2.000 παιδιά για ιλαρά και ερυθρά.

Τα αποτελέσματα της μελέτης πρόκειται να παρουσιαστούν στον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αυτό το μήνα. Ομως μπορεί να χρειαστούν ακόμα και τρία χρόνια μέχρι ο νέος αυτός τρόπος εμβολιασμού να καθιερωθεί.

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο νέος τρόπος χορήγησης μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικός, καθώς η ιλαρά μεταδίδεται μέσω της αναπνευστικής οδού και το νέο εμβόλιο θα ενισχύει περισσότερο την ανοσοποίηση στον επιθήλιακό ιστό στη μύτη και το λαιμό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.