βοτανα για καταθλιψη | υπερπλασια επινεφριδιων | οστεοσαρκωμα συμπτωματα | συλλογή πλευριτικού υγρού

Το κάπνισμα σχετίζεται με 14 μορφές καρκίνουΑντικαπνιστικές οργανώσεις στη Μ. Βρετανία, με αφορμή την Εθνική Ημέρα κατά του καπνίσματος, επισημαίνουν στους καπνιστές ότι πρέπει να κόψουν το τσιγάρο, υπενθυμίζοντας ότι το κάπνισμα έχει συσχετιστεί με 14 διαφορετικούς τύπους καρκίνου, προκαλώντας περίπου 70.000 θανάτους κάθε χρόνο.

Στην Εθνική Ημέρα κατά του καπνίσματος στη Μ. Βρετανία, στις 13 Μαρτίου, τονίζεται ότι δεν είναι μόνο ο καρκίνος του πνεύμονα που σχετίζεται με το τσιγάρο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα είναι υπεύθυνο για μία στις επτά νέες περιπτώσεις καρκίνου, ενώ μόνο ένα 5% των ασθενών επιβιώνουν για μετά από πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση.

Το κάπνισμα μεταξύ άλλων έχει συσχετιστεί με το καρκίνο του παγκρέατος, των νεφρών, της ουροδόχου κύστης, του στόματος, του στομάχου, του ήπατος και του τράχηλου της μήτρας.

Το κάπνισμα έχει επίσης συσχετιστεί με τουλάχιστον άλλες οκτώ σοβαρές ασθένειες, όπως τα εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια, το εμφύσημα και ο καταρράκτης, ενώ μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στείρωσης και γέννηση ελλιποβαρούς παιδιού.

Οι επιστήμονες έχουν αναγνωρίσει τουλάχιστον 3.500 διαφορετικές χημικές ενώσεις στον καπνό του τσιγάρου, από τις οποίες τουλάχιστον 43 φαίνεται να είναι καρκινογόνες και να μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν καρκίνο.

Σε πρόσφατη έρευνα στη Μ. Βρετανία το 83% των καπνιστών δήλωσε ότι δε θα κάπνιζε εάν είχε και δεύτερη ευκαιρία, ενώ με αφορμή την Εθνική Ημέρα κατά του καπνίσματος δημιουργήθηκε ένας νέος δικτυακός τόπος www.sickofsmoking.com, ο οποίος σχεδιάστηκε για τη βοήθεια και υποστήριξη ατόμων που θέλουν να το κόψουν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.