εκλαμψια | σπληνας παθησεις | γρηγορησ τζιστουδησ | αποστημα κοιλιακης χωρας | βιταμινη β1 | σκευασμα ψευδαργυρου

Εισαγωγή στην Αγγλία από τη Γερμανία επανδρωμένων χειρουργείωνΗ Βρετανία θα ήταν δυνατόν να καταφύγει σε γερμανούς γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν προσωρινές χειρουργικές μονάδες στο έδαφός της, προκειμένου να βάλουν τέλος στις ατέλειωτες λίστες αναμονής για τους ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε εγχείρηση, τονίζει σε δημοσίευμα η εφημερίδα Γκάρντιαν.

Ο βουλευτής των Εργατικών, και πρώην υπουργός, κ. Φράνκ Φίλντ, θα παρουσιάσει εντός της εβδομάδος στον πρωθυπουργό κ. Τόνι Μπλερ ένα "ριζοσπαστικό σχέδιο" για να βελτιωθεί η υποβαθμισμένη κατάσταση του βρετανικού συστήματος υγείας, πριν την διεξαγωγή των επομένων εκλογών, προσθέτει η εφημερίδα.

Σύμφωνα προς το σχέδιο, εκατοντάδες ιατρικές μονάδες από τη Γερμανία, αποτελούμενες από χειρουργούς, αναισθησιολόγους και νοσοκόμους, θα μπορούσαν να είναι σύντομα διαθέσιμες για να φροντίσουν 500.000 ασθενείς που εκκρεμεί να υποβληθούν σε κάποια μικροεγχείρηση, η οποία δεν απαιτεί τη νοσηλεία τους σε νοσοκομείο.

Και οι ασθενείς δε θα χρειασθεί να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα, γιατί η επιχείρηση German Medicine Net με έδρα το Σλέσβιγκ -Χολστάιν, στη βόρειο Γερμανία, προτείνει να εγκατασταθούν στη Βρετανία προκατασκευασμένες χειρουργικές μονάδες για να υποδεχθούν τους ασθενείς. Η επιχείρηση αυτή θα κόστιζε στο βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας 725 εκατ. λίρες (1.2 εκατ. ευρώ).

"Εχουμε δηλώσει πως θα κηρύξουμε τον πόλεμο στις λίστες αναμονής, όμως η πρόοδος μέχρι τώρα ήταν πολύ αργή", τονίζει ο κ. Φιλντ σε δηλώσεις του στη Γκάρντιαν.

Σύμφωνα με αυτόν απλές εγχειρήσεις, όπως για καταρράκτη, κήλη, κιρσούς, θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν κάλλιστα από τις γερμανικές χειρουργικές μονάδες.

Το βρετανικό σύστημα υγείας έχει επικριθεί συχνότατα για τις μακριές και μακροχρόνιες λίστες αναμονής με ασθενείς που αναμένουν να υποβληθούν σε εξετάσεις, ή σε κάποια εγχείρηση, καθώς και για τα συχνότατα ιατρικά λάθη.

Σε ειδική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ομπζέρβερ, διαπιστώνεται πως ο αριθμός των ασθενών με καρκίνο, που μπορεί να περιμένουν για περισσότερο από ένα μήνα μέχρι να ξεκινήσουν τις ραδιοθεραπείες, έχει διπλασιασθεί στα τελευταία δύο χρόνια (στο 68% από 32%), και για ορισμένους μάλιστα το διάστημα αναμονής ξεπερνά τους οχτώ μήνες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Στα πλαίσια ενός προγράμματος που πρόσφατα εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, ασθενείς από τη Βρετανία διοχετεύονται σε νοσοκομεία της Γαλλίας, ή της Γερμανίας, για να χειρουργηθούν εκεί με έξοδα του εθνικού συστήματος υγείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.