Εισαγωγή στην Αγγλία από τη Γερμανία επανδρωμένων χειρουργείων

Η Βρετανία θα ήταν δυνατόν να καταφύγει σε γερμανούς γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν προσωρινές χειρουργικές μονάδες στο έδαφός της, προκειμένου να βάλουν τέλος στις ατέλειωτες λίστες αναμονής για τους ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε εγχείρηση, τονίζει σε δημοσίευμα η εφημερίδα Γκάρντιαν.

Ο βουλευτής των Εργατικών, και πρώην υπουργός, κ. Φράνκ Φίλντ, θα παρουσιάσει εντός της εβδομάδος στον πρωθυπουργό κ. Τόνι Μπλερ ένα “ριζοσπαστικό σχέδιο” για να βελτιωθεί η υποβαθμισμένη κατάσταση του βρετανικού συστήματος υγείας, πριν την διεξαγωγή των επομένων εκλογών, προσθέτει η εφημερίδα.

Σύμφωνα προς το σχέδιο, εκατοντάδες ιατρικές μονάδες από τη Γερμανία, αποτελούμενες από χειρουργούς, αναισθησιολόγους και νοσοκόμους, θα μπορούσαν να είναι σύντομα διαθέσιμες για να φροντίσουν 500.000 ασθενείς που εκκρεμεί να υποβληθούν σε κάποια μικροεγχείρηση, η οποία δεν απαιτεί τη νοσηλεία τους σε νοσοκομείο.

Και οι ασθενείς δε θα χρειασθεί να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα, γιατί η επιχείρηση German Medicine Net με έδρα το Σλέσβιγκ -Χολστάιν, στη βόρειο Γερμανία, προτείνει να εγκατασταθούν στη Βρετανία προκατασκευασμένες χειρουργικές μονάδες για να υποδεχθούν τους ασθενείς. Η επιχείρηση αυτή θα κόστιζε στο βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας 725 εκατ. λίρες (1.2 εκατ. ευρώ).

“Εχουμε δηλώσει πως θα κηρύξουμε τον πόλεμο στις λίστες αναμονής, όμως η πρόοδος μέχρι τώρα ήταν πολύ αργή”, τονίζει ο κ. Φιλντ σε δηλώσεις του στη Γκάρντιαν.

Σύμφωνα με αυτόν απλές εγχειρήσεις, όπως για καταρράκτη, κήλη, κιρσούς, θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν κάλλιστα από τις γερμανικές χειρουργικές μονάδες.

Το βρετανικό σύστημα υγείας έχει επικριθεί συχνότατα για τις μακριές και μακροχρόνιες λίστες αναμονής με ασθενείς που αναμένουν να υποβληθούν σε εξετάσεις, ή σε κάποια εγχείρηση, καθώς και για τα συχνότατα ιατρικά λάθη.

Σε ειδική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ομπζέρβερ, διαπιστώνεται πως ο αριθμός των ασθενών με καρκίνο, που μπορεί να περιμένουν για περισσότερο από ένα μήνα μέχρι να ξεκινήσουν τις ραδιοθεραπείες, έχει διπλασιασθεί στα τελευταία δύο χρόνια (στο 68% από 32%), και για ορισμένους μάλιστα το διάστημα αναμονής ξεπερνά τους οχτώ μήνες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Στα πλαίσια ενός προγράμματος που πρόσφατα εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, ασθενείς από τη Βρετανία διοχετεύονται σε νοσοκομεία της Γαλλίας, ή της Γερμανίας, για να χειρουργηθούν εκεί με έξοδα του εθνικού συστήματος υγείας.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση