ψευδάργυρος ελλειψη | ασκηση για ηλικιωμενους | γητειες εχθρών | psiles transaminades | στιλβωση | πονος μυτης

Υπό προϋποθέσεις η χρήση εμβρυακών κυττάρων στην ΓερμανίαΟι βουλευτές της γερμανικής Μπούντεσταγκ (Κάτω Βουλή) έδωσαν υπό όρους το πράσινο φως για την εισαγωγή για ερευνητικούς σκοπούς στελεχών κυττάρων που προέρχονται από ανθρώπινα έμβρυα, μετά από συζήτηση περίπου τεσσάρων ωρών πάνω στο θέμα της βιοηθικής.

Τριακόσιοι σαράντα βουλευτές ενέκριναν μια συμβιβαστική πρόταση που απαγορεύει "κατ' αρχήν" την εισαγωγή στελεχών κυττάρων από ανθρώπινα έμβρυα, την επιτρέπει όμως υπό αυστηρές προϋπόθεσεις, αν δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση και μόνον στο πλαίσιο σχεδίων που θα έχουν υποβληθεί σε έγκριση στην επιτροπή βιοηθικής.

Η ψηφοφορία είχε ως στόχο να καλύψει ένα νομικό κενό: ο γερμανικός νόμος του 1991 για την προστασία των εμβρύων απαγορεύει την τεχνητή αναπαραγωγή για ερευνητικούς σκοπούς καθώς και τη φύλαξη εμβρύων που γονιμοποιήθηκαν in vitro και πρέπει να καταστραφούν διότι δεν εμφυτεύτηκαν, δεν προβλέπει όμως τίποτε για την εισαγωγή στελεχών κυττάρων από έμβρυα.

Η εισαγωγή θα επιτρέπεται στο εξής μόνον αν πρόκειται για ερευνητικά προγράμματα απόλυτης προτεραιότητας ή για τη διεύρυνση των ιατρικών γνώσεων σε θέματα διαγνωστικής και θεραπείας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.