τι εινναι ο εχινοκκοκος στο συκωτη | σκωληκοειδίτιδα | εμβολιο φυματιωσης και παρενεργειες | σπασιμο εντερου

Η περιοδοντίτιδα παράγοντας κινδύνου για πρόωρο τοκετόΟι γυναίκες που πάσχουν από περιοδοντίτιδα (προχωρημένη μορφή ουλίτιδας) έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσουν πρόωρα ή το νεογέννητο να είναι ελλιποβαρές, σύμφωνα με έρευνα με που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Chapel Hill στην Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Η έρευνα διήρκεσε πέντε χρόνια και συμμετείχαν σε αυτή 850 γυναίκες με περιοδοντική νόσο. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν αυτά παλαιότερων ερευνών τα οποία έδειχναν σαφή επίδραση της νόσου στο έμβρυο.

Τα μικρόβια που ευθύνονται για την περιοδοντίτιδα και βρίσκονται στην στοματική κοιλότητα της μητέρας διαμέσου της κυκλοφορίας φθάνουν στον πλακούντα, συμβάλλοντας σε ένα πρόωρο τοκετό ή στη γέννηση ενός ελλιποβαρούς νεογνού.

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι η περιοδοντίτιδα ευθύνεται για το 18% περίπου των πρόωρων γεννήσεων, συγκαταλεγόμενη πλέον σε ένα από τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου μαζί με το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Το γεγονός ότι η περιοδοντίτιδα είναι μία νόσος η οποία μπορεί να προληφθεί, αλλά και ότι μικροβιακοί παράγοντες μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση πρόωρου τοκετού ή ελλιποβαρών νεογέννητων, δείχνει το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η πρόληψη στην αποφυγή ανάλογων καταστάσεων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.