βλενεσ στα κοπρανα | πονος στο γονατο εσω πλαγια | πιεση | οστα λεκανης | εγκεφαλοπαθια

Η υπέρταση απειλεί εννέα στους δέκα ΑμερικανούςΟι Αμερικανοί μέσης και τρίτης ηλικίας έχουν 90% πιθανότητα να αναπτύξουν υπέρταση, κατά τη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με Αμερικανική έρευνα η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American Medical Association.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι εφόσον η υπέρταση αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα και νεφροπάθειες, ο κίνδυνος αυτός αποτελεί "μεγάλο φορτίο για τη δημόσια υγεία".

"Είναι γνωστό ότι η υπέρταση προλαμβάνεται" δήλωσε ο Δρ. Ramachandran S. Vasan από το National Heart, Lung, and Blood Institute το οποίο διεξάγει τη μελέτη Framingham Heart Study, ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα για την καρδιαγγειακή υγεία ανδρών και γυναικών, το οποίο ξεκίνησε το 1948, στο Framingham της Μασαχουσέτης.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τα στοιχεία από 1300 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 55 έως 65 ετών, που συμμετείχαν στην έρευνα Framingham. Προσδιόρισαν τον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης για την περίοδο 1976-1998 και τον σύγκριναν με τον αντίστοιχο κίνδυνο που είχαν συμμετέχοντες στην έρευνα που παρακολουθήθηκαν για την περίοδο 1952-1975.

Συνολικά ο κίνδυνος για την πιο πρόσφατη ομάδα να αναπτύξει ήπια υπέρταση (όπου η διαστολική πίεση κυμαίνεται ανάμεσα στο 90 και το 100mm Hg και η συστολική ανάμεσα στο 140 και το 160 mm/Hg) ήταν 90%. Μάλιστα παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (60%) του κινδύνου στους άνδρες σε σύγκριση με την παλαιότερη ομάδα παρακολούθησης, ενώ δεν παρατηρήθηκε διαφορά στις γυναίκες.

Ο Δρ. Vasan επισήμανε ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης υψηλής πίεσης ή υπέρτασης, με απλούς τρόπους όπως η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους, η τακτική και ήπια σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή (χαμηλή σε νάτριο και λίπη), η περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και η αποχή από το κάπνισμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.