κολπίτιδα μολυσμένο νερό | απονευρωση | το στιγμα μεσογειακης αναιμιας ειναι η ανισοκυταρωση; | ουρικο οξυ

Σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών και διάδοση του AIDS συνδέονται άμεσαH UNICEF πιστεύει ότι υπάρχει σαφής σχέση ανάμεσα στην εξάπλωση του AIDS και στη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής επιτροπής του οργανισμού, όπου επισημαίνεται ότι ένα εκατομμύριο παιδιά στον κόσμο εξαναγκάζονται να μπουν στα κυκλώματα της πορνείας.

Η γενική διευθύντρια της UNICEF κ. Κάρολ Μπέλαμι, εντοπίζει τις αιτίες αυτής της σχέσης στους μύθους που υπάρχουν για τις θεραπευτικές ιδιότητες των σεξουαλικών σχέσεων με μικρά κορίτσια και στο ό,τι θεωρείται δείγμα μεγάλης αρρενωπότητας η βίαιη σεξουαλική συμπεριφορά προς τις γυναίκες και τα κορίτσια

Τρεις εβδομάδες πριν από το δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών, που θα διεξαχθεί στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας από τις 17 έως της 20 Δεκεμβρίου, η UNICEF ζητάει να ληφθούν πρωτοβουλίες εναντίον αυτής της σεξουαλικής συμπεριφοράς και να γίνουν τα πρώτα βήματα ώστε να προστατεύονται τα παιδιά από την πορνεία.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης της UNICEF επισημαίνεται ότι τεράστιος αριθμός παιδιών στην ανατολική Ευρώπη είναι παγιδευμένα στη φτώχεια και ένας εξίσου μεγάλος αριθμός παιδιών στις χώρες αυτές έχουν εγκαταλειφθεί από τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, το ένα έκτο των 108 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των 18 χρόνων σε όλον τον κόσμο ζουν με 2,15 δολάρια την ημέρα. Η χειρότερη κατάσταση παρατηρείται στην Αρμενία, το Μόλδοβα, το Κιργιστάν και το Τατζικιστάν.

Σχετικά με τα εγκαταλειμμένα παιδιά ή με εκείνα που δίνονται για υιοθεσία, η UNICEF επισημαίνει ότι τα ποσοστά τους αυξάνονται κυρίως σε χώρες που η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Λευκορωσίας, όπου το ποσοστό υιοθεσιών αυξήθηκε κατά 160% την τελευταία δεκαετία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.