τι ειναι τα ακροαστικα | λαγονοψοϊτης | χρειάζεται την πρώτη φορά προφυλακτικό | μέλαινες κενώσεις

Το βάρος της γνώσης λυγίζει τη σπονδυλική στήλη των μαθητώνΣίγουρα θα έχετε παρατηρήσει μικρόσωμα παιδάκια του δημοτικού σχολείου να κουβαλούν μια σχολική τσάντα μεγαλύτερη από το σωματοτυπό τους. Το υπερβολικό φορτίο της τσάντας έχει οδηγήσει τουλάχιστον 5000 παιδιά των ΗΠΑ στον ορθοπεδικό, για την αντιμετώπιση πόνων στη μέση και στη σπονδυλική στήλη.

Οι κυβερνητικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν ένα μέγιστο επιτρεπτό όριο βάρους που μπορεί να έχει η σχολική τσάντα, προκειμένου να διαφυλαχτεί η σωματική ακεραιότητα των μαθητών και να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Δυστυχώς οι περισσότεροι γονείς δεν αντιλαμβάνονται το βαθμό στον οποίο καταπονείται το σώμα του παιδιού, όταν αναγκάζεται να μεταφέρει καθημερινά βαριά βιβλία και τετράδια για το σχολείο. Το συγκεκριμένο πρόβλημα προβληματίζει και την Μ. Βρετανία, αφού 3 στα 5 παιδιά, ηλικίας έως 14 ετών, νιώθουν πόνους στην πλάτη και στην μέση λόγω του βάρους της σχολικής τσάντας.

Οι νέες εργονομικές τσάντες που θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε Αμερική και Ευρώπη θα είναι έτσι σχεδιασμένες, ώστε οι θήκες να είναι μικρές και ο αριθμός των βιβλίων που θα χωρούν σ' αυτές περιορισμένος.

Ταυτόχρονα όμως με την παραπάνω καινοτομία, πρέπει και οι τάξεις των σχολείων να διαμορφωθούν κατάλληλα και να τοποθετηθούν σ' αυτές περισσότερα ράφια, ώστε να μπορούν οι μαθητές να αφήνουν εκεί προσωπικά τους αντικείμενα, μειώνοντας έτσι το βάρος της τσάντας που κρατούν.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.