αφυδατωμενο δερμα αντιμετωπιση | οστεοαρθρίτιδα ισχίου | πως να δεις τα νευρα στο αυτι | απονευροση φρονιμητη

Διακόπηκαν οι δοκιμές εμβολίου κατά του ΑλτσχάιμερΔιακόπηκαν οι δοκιμές ενός πειραματικού εμβολίου που οι επιστήμονες πίστευαν ότι μπορούσε να προστατεύσει από το Αλτσχάιμερ, καθώς 12 από τους 360 εθελοντές, που έπαιρναν μέρος σε αυτές παρουσίασαν σοβαρή φλεγμονή στον εγκέφαλο.

Οι δοκιμές που γίνονταν σε τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες και έντεκα νοσοκομεία στις ΗΠΑ, ήταν στο αρχικό στάδιο και αφορούσαν την ασφάλεια του σκευάσματος και όχι την αποτελεσματικότητά του.

Τα συμπτώματα που παρουσίασαν οι εθελοντές, ήταν πυρετός, έμετοι, μυϊκή αδυναμία και σπασμούς.

Στόχος του εμβολίου ήταν η ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος προκειμένου να επιτίθεται και να καταστρέφει μία ουσία με την ονομασία βήτα αμυλοειδές, η οποία χαρακτηρίζει τις εγκεφαλικές αλλοιώσεις που παρατηρούνται στο Αλτσχάιμερ.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι στους δώδεκα εθελοντές η ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού ήταν πολύ πιο έντονη από το αναμενόμενο, κάτι το οποίο παρατηρείται και στα κοινά εμβόλια, όπου εκδηλώνεται με χαρακτηριστική φλεγμονή στη περιοχή που γίνονται (συνήθως στο χέρι). Στην προκειμένη περίπτωση όμως, καθώς στόχος ήταν ο εγκέφαλος, η υπεραντίδραση αυτή ήταν πολύ πιο επικίνδυνη.

Οι επιστήμονες προς το παρόν θεωρούν ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν οι δοκιμές, μέχρι να διαπιστωθεί τι προκάλεσε τις συγκεκριμένες αντιδράσεις και να τροποποιήσουν ανάλογα το εμβόλιο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.