διαβητης στις γατες διαγνωση | σιροπια για ξηρο βηχα | εμβολιο πνευμονιοκοκου | μικροβιακή επιπεφυκίτιδα

Ελπίδες για φάρμακο κατά της νόσου του ΑλτσχάιμερΜία χημική ένωση η οποία έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τις συσσωρεύσεις πρωτεϊνών που σχηματίζονται στον εγκέφαλο και χαρακτηρίζουν ασθένειες όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ, ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες.

Σύμφωνα με το άρθρο τους στο επιστημονικό περιοδικό ''Nature'' αναμένεται να αρχίσουν σύντομα οι ευρείες κλινικές δοκιμές προκειμένου να επαληθευθούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Η χημική αυτή ένωση ονομάζεται προς το παρόν CPHPC και αν και φαίνεται ότι απομακρύνει το αμυλοειδές, (τη συσσώρευση αυτή των πρωτεϊνών), δεν είναι βέβαιο ότι θα προλαμβάνει την εκφύλιση του εγκεφάλου.

Τα αίτια και οι ακριβείς μηχανισμοί που συμβάλλουν στην εκδήλωση του Αλτσχάιμερ δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί με ακρίβεια, με συνέπεια οι επιστήμονες να προσπαθούν προς το παρόν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα κυρίως της νόσου, μέχρι να κατορθώσουν να παρέμβουν στους μηχανισμούς ανάπτυξης του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.