Δερματικη παθηση στην ουριτσα | υποταση | οξεια σκωληκοειδίτιδα | οδοντιατρικη ναρκωση ονομασια φαρμακων

Απλή εξέταση αίματος για πρώιμη διάγνωση του ΑλτσχάιμερΜε μία απλή εξέταση αίματος, είναι πολύ πιθανό, σε μερικά χρόνια, οι επιστήμονες να κάνουν πρώιμη διάγνωση της νόσου του Αλτσχάιμερ, καθώς μελέτες που έγιναν σε ποντίκια έδειξαν ότι μπορούν με ακρίβεια να ανιχνεύουν την ποσότητα μίας πρωτεΐνης (αμυλοειδές) η οποία έχει συσχετιστεί με τη νόσο.

Οι επιστήμονες από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον χρησιμοποίησαν γενετικά τροποποιημένα ποντίκια, τα οποία ήταν γενετικά προγραμματισμένα να σχηματίζουν πλάκες από αμυλοειδές, που καταστρέφουν τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου.

Αντί να μετρήσουν τα επίπεδα του αμυλοειδούς στο αίμα οι επιστήμονες χορήγησαν στα ποντίκια μία χημική ουσία την m266, η οποία είχε την ιδιότητα να απομακρύνει το αμυλοειδές από τον εγκέφαλο.

Μετρώντας στη συνέχεια τα επίπεδα του αμυλοειδούς στο αίμα, διαπίστωσαν ότι αυτά αντιστοιχούν με ακρίβεια στα επίπεδα των πλακών που σχηματίζονταν στον εγκέφαλο των ποντικιών.

Αντίστοιχα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι δυνατόν να αναπτύξουν μία εξέταση αίματος για τη συγκέντρωση αμυλοειδούς στον άνθρωπο.

Μία τέτοια εξέταση, ενώ δε θα μπορεί να εξακριβώσει το αν κάποιος έχει κίνδυνο να αναπτύξει τη νόσο του Αλτσχάιμερ, θα μπορεί να προβλέψει την ασθένεια πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Με αυτό τον τρόπο θα είναι δυνατόν να διαχωρίζονται τα άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ από τα άτομα που πάσχουν από άλλες μορφές άνοιας, βοηθώντας στην εκτίμηση της ανταπόκρισης σε διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.