διάγνωση εγκυμοσύνης | σταδια υπνου | Στοίγμα

Εγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ με μία απλή εξέταση ούρωνΜε μία απλή εξέταση ούρων θα μπορεί σύντομα να γίνεται δυνατή η έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με έρευνα από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Archives of Neurology.

Η ειδική αυτή εξέταση ούρων ανιχνεύει τις ισοπροστάνες, χημικές ενώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, απελευθερώνονται στον εγκέφαλο σαν συνέπεια της καταστροφής που προκαλεί η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Εφόσον η εξέταση είναι θετική, περαιτέρω εξετάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καθοριστεί η σοβαρότητα της κατάστασης του ασθενούς και το θεραπευτικό σχήμα που θα χρησιμοποιηθεί.

Επίσης με τη βοήθεια αυτής της μεθόδου θα γίνεται δυνατόν να καθοριστεί, αν ήπια προβλήματα μνήμης που αντιμετωπίζει κάποιος ασθενής, είναι πρώιμα συμπτώματα της νόσου.

Εφόσον δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, η έγκαιρη διάγνωση της νόσου είναι πολύ σημαντική, καθώς με ειδικές ιατρικές παρεμβάσεις, μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά η εξέλιξη της νόσου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.