ασκησεις ενδυναμωσης μηνισκου | ατυπη πνευμονια | ασκησεις για να μεγαλωσω την αναπνοη μου

Ισοτονικό ποτό προφυλάσσει από το σύνδρομο οικονομικής θέσηςΕνα ισοτονικό ποτό με ηλεκτρολύτες και υδατάνθρακες είναι πιθανόν πολύ καλύτερο από το νερό για την πρόληψη δημιουργίας θρόμβων στις πτήσεις μεγάλης διάρκειας (σύνδρομο οικονομικής θέσης), σύμφωνα με Ιαπωνική μελέτη που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American Medical Association.

Στις πτήσεις μεγάλης διάρκειας η συνεχής καθιστική στάση σε συνδυασμό με την απώλεια υγρών, μπορεί να προκαλέσει θρόμβωση. Επιπλέον αποτελούν κίνδυνο για πνευμονική εμβολή λόγω της αφυδάτωσης που μπορεί να προκαλέσει η χαμηλή λήψη υγρών, αλλά και οι συνθήκες χαμηλής υγρασίας στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε πήραν μέρος 40 υγιείς άνδρες μέσης ηλικίας 23.4 ετών, με φυσιολογικό σωματικό βάρος. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια μίας 9ωρης πτήσης. Οι άνδρες χωρίστηκαν σε δύο διαφορετικές ομάδες. Η μία ομάδα έπινε νερό πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ στη δεύτερη ομάδα δόθηκε ένα ισοτονικό ποτό που περιείχε ηλεκτρολύτες (νάτριο και κάλιο) και υδατάνθρακες.

Ολοι οι συμμετέχοντες παρέμειναν καθιστοί κατά τη διάρκεια της πτήσης, εκτός από το όταν έδιναν δείγματα ούρων, ανά δίωρα χρονικά διαστήματα. Επιπρόσθετα ελήφθησαν δείγματα αίματος στο τέλος της πτήσης, ενώ το σωματικό βάρος καταγράφθηκε στην αρχή και στο τέλος της πτήσης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι κατανάλωσαν το ισοτονικό ποτό είχαν σημαντικά αυξημένη ισορροπία υγρών, σε σχέση με τα άτομα που κατανάλωναν νερό και επιπλέον δεν παρατηρήθηκε διαφορά στο ιξώδες του αίματος ανάμεσα στα πόδια και τα χέρια. Αντίθετα, στα άτομα που έπιναν νερό, το ιξώδες του αίματος στα πόδια ήταν σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το ιξώδες του αίματος στα χέρια.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η κατανάλωση του ειδικού ποτού με ηλεκτρολύτες και υδατάνθρακες διατηρεί καλύτερα την ισορροπία των υγρών του σώματος, πιθανόν λόγω μικρότερης απώλειας υγρών μέσω των ούρων, ενώ δεν αυξάνει το ιξώδες, στα κάτω άκρα, κάτι το οποίο προφυλάσσει από τη δημιουργία θρόμβων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.