Μια ασπιρίνη για το σύνδρομο οικονομικής θέσης

Μπορεί ένα υπερατλαντικό ταξίδι να αποτελεί όνειρο ζωής, όμως δεν παύει να θεωρείται ρίσκο για την υγεία των ταξιδιωτών, σύμφωνα με τον προέδρο του Βρετανικού Ινστιτούτου Υγείας Αεροπλοΐας Farrol Kahn, ο οποίος εκτιμά πως τα πολύωρα αεροπορικά ταξίδια αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης του συνδρόμου της οικονομικής θέσης. Προτείνει δε ακόμη τη λήψη ενός δισκίου Ασπιρίνης το πρωί πριν από την πτήση και για τις επόμενες μία ή δύο μέρες μετά το ταξίδι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης του συνδρόμου της οικονομικής θέσης κατά τουλάχιστον 30%.

Στο δελτίο τύπου, που μας απέστειλε η Action Public Relation εκ μέρους της Bayer, αναγράφεται πως όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει σε ένα μακρινό εξωτικό μέρος μπορεί να αναμένει την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης θρομβώσεως κατά 2.35 φορές κατά την διάρκεια της πτήσης.

Οι συνθήκες ακινησίας στο κάθισμα του αεροπλάνου σε συνδυασμό με κάποιους άλλους παράγοντες, όπως η μειωμένη ατμοσφαιρική πίεση και το χαμηλό ποσοστό της ατμοσφαιρικής υγρασίας, αυξάνουν τις πιθανότητες εμφανίσεως θρομβώσεων.

Η ατμοσφαιρική υγρασία στην καμπίνα είναι μόνο 3%, με αποτέλεσμα το σώμα να χάνει υγρά. Έτσι πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση ποτών πριν ή και κατά τη διάρκεια της πτήσης, λόγω της αφυδάτωσης που προκαλεί το αλκοόλ, η οποία μπορεί πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα θρομβώσεων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση