ενδομητρια αποξεση | υπερπλασια ενδομητριο | πολυποδας | μεσογειακη αναιμια | αυστραλιανη ηπατιτιδα

Μια ασπιρίνη για το σύνδρομο οικονομικής θέσηςΜπορεί ένα υπερατλαντικό ταξίδι να αποτελεί όνειρο ζωής, όμως δεν παύει να θεωρείται ρίσκο για την υγεία των ταξιδιωτών, σύμφωνα με τον προέδρο του Βρετανικού Ινστιτούτου Υγείας Αεροπλοΐας Farrol Kahn, ο οποίος εκτιμά πως τα πολύωρα αεροπορικά ταξίδια αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης του συνδρόμου της οικονομικής θέσης. Προτείνει δε ακόμη τη λήψη ενός δισκίου Ασπιρίνης το πρωί πριν από την πτήση και για τις επόμενες μία ή δύο μέρες μετά το ταξίδι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης του συνδρόμου της οικονομικής θέσης κατά τουλάχιστον 30%.

Στο δελτίο τύπου, που μας απέστειλε η Action Public Relation εκ μέρους της Bayer, αναγράφεται πως όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει σε ένα μακρινό εξωτικό μέρος μπορεί να αναμένει την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης θρομβώσεως κατά 2.35 φορές κατά την διάρκεια της πτήσης.

Οι συνθήκες ακινησίας στο κάθισμα του αεροπλάνου σε συνδυασμό με κάποιους άλλους παράγοντες, όπως η μειωμένη ατμοσφαιρική πίεση και το χαμηλό ποσοστό της ατμοσφαιρικής υγρασίας, αυξάνουν τις πιθανότητες εμφανίσεως θρομβώσεων.

Η ατμοσφαιρική υγρασία στην καμπίνα είναι μόνο 3%, με αποτέλεσμα το σώμα να χάνει υγρά. Έτσι πρέπει να αποφεύγεται η υπερβολική κατανάλωση ποτών πριν ή και κατά τη διάρκεια της πτήσης, λόγω της αφυδάτωσης που προκαλεί το αλκοόλ, η οποία μπορεί πιθανώς να δημιουργήσει προβλήματα θρομβώσεων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.