τι καλυπτει το αντιτετανικο εμβολιο | οκτω χρονια με χλαμυδια | νατασα παζαιτη καρκινος | μυξοιδημα

Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα δεν είναι αβλαβήΗ χρήση των μεταλλαγμένων τροφίμων, συνιστούν ένα μικρό αλλά υπαρκτό κίνδυνο για τον άνθρωπο και γι’ αυτό το λόγο (πέρα από την γενικότερη προσβολή του οικοσυστήματος και την μείωση της βιοποικιλότητας) θα έπρεπε η καλλιέργεια και κατανάλωσή τους να απαγορευτεί, γιατί αποτελούν κίνδυνο για την υγεία του ανθρώπου.

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής βιολογίας-γενετικής στην ιατρική σχολή του ΑΠΘ, κ. Τάσος Κουράκης, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για τις επιπτώσεις των γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων στην υγεία των ανθρώπων, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο συνάντησης εθελοντών ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουράκης παράθεσε τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα, τα οποία όπως είπε, αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση των μεταλλαγμένων τροφίμων δεν είναι μια αβλαβής διαδικασία και αυτό γιατί σε αντίθεση με ό,τι πίστευαν μέχρι τώρα, ότι δηλαδή το DNA των τροφίμων που εισάγεται με την τροφή διασπάται από τα ένζυμα του στόματος, του στομάχου και του εντέρου, στην πραγματικότητα μεγάλα κομμάτια DNA αρκετές ώρες μετά την τροφή, βρέθηκαν άθικτα στο αίμα πειραματόζωων, σε ανάλογες πειραματικές εργασίες.

Αυτό σημαίνει, τόνισε, ότι οι τροφές που είναι γενετικά μεταλλαγμένες και οι οποίες φέρουν υποχρεωτικώς γονίδια που αυξάνουν την αντίσταση των μικροβίων στα αντιβιοτικά, μπορούν να μεταφέρουν στους μικροοργανισμούς του εντέρου την ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά.

Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε επίσης και σε πρόσφατες εργασίες, που διενήργησαν ερευνητικές ομάδες της Γερμανίας και οι οποίες έχουν αποδείξει ότι το φυτικό DNA με τη μεγαλομοριακή του μορφή μπορεί να περάσει και να ανιχνευτεί σε ιστούς ζώων, όπως η αγελάδα και η κότα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.