Οι ταξιδιώτες αγνοούν τους κινδύνους για την υγεία τους

Μπορεί τα ταξίδια να μας αναζωογονούν, όταν όμως πραγματοποιούνται χωρίς την λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας τότε μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του ταξιδιώτη. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το European Travel Health Advisory Board (ETHAB), οι οποίοι προειδοποιούν πως η ελλιπής ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν οι ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε κάποιες χώρες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Η πλειοψηφία των τουριστών, αγνοεί τον κίνδυνο μόλυνσης του από κάποια σοβαρή ασθένεια και αποφεύγει να λαμβάνει μέτρα προστασίας για διασφάλιση της καλής του υγείας.

Ζευγάρια, οικογένειες και παρέες συχνά επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους σε χώρες, όπου ενδημούν σοβαρά λοιμογόνα νοσήματα, όπως η ηπατίτιδα Α, χωρίς να γνωρίζουν τους τρόπους μετάδοσης της ασθένειας (μέσω φαγητού και νερού), ούτε τους τρόπους αντιμετώπισης της.

Ερευνα που πραγματοποιήθηκε σε αεροδρόμια ευρωπαϊκών χωρών και στην οποία συμμετείχαν 600 ταξιδιώτες, έδειξε πως το 40% αυτών δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση πριν το ταξίδι, σχετικά με τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα που επρόκειτο να επισκεφτεί.

Επιπλέον το 80% των συμμετεχόντων δεν είχε κανένα πρόβλημα να κολυμπήσει στη θάλασσα, το 40% δεν θα απέφευγε να πιει νερό από το τοπικό δίκτυο ύδρευσης, ενώ μόλις το 20% θα φρόντιζε να πλύνει καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα φάει.

Η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει την σοβαρότητα του προβλήματος και εφιστά την προσοχή των ταξιδιωτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ραγδαία εξάπλωση ασθενειών από χώρα σε χώρα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση