Τι ειναι η πυωδης αμυγδαλιτιδα | μικροβιακη επιπεφυκιτιδα | σε ποιο σημείο κανω αντιτετανικο ορο

Οι ταξιδιώτες αγνοούν τους κινδύνους για την υγεία τουςΜπορεί τα ταξίδια να μας αναζωογονούν, όταν όμως πραγματοποιούνται χωρίς την λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας τότε μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του ταξιδιώτη. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το European Travel Health Advisory Board (ETHAB), οι οποίοι προειδοποιούν πως η ελλιπής ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους που διατρέχουν οι ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε κάποιες χώρες μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Η πλειοψηφία των τουριστών, αγνοεί τον κίνδυνο μόλυνσης του από κάποια σοβαρή ασθένεια και αποφεύγει να λαμβάνει μέτρα προστασίας για διασφάλιση της καλής του υγείας.

Ζευγάρια, οικογένειες και παρέες συχνά επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους σε χώρες, όπου ενδημούν σοβαρά λοιμογόνα νοσήματα, όπως η ηπατίτιδα Α, χωρίς να γνωρίζουν τους τρόπους μετάδοσης της ασθένειας (μέσω φαγητού και νερού), ούτε τους τρόπους αντιμετώπισης της.

Ερευνα που πραγματοποιήθηκε σε αεροδρόμια ευρωπαϊκών χωρών και στην οποία συμμετείχαν 600 ταξιδιώτες, έδειξε πως το 40% αυτών δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση πριν το ταξίδι, σχετικά με τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα που επρόκειτο να επισκεφτεί.

Επιπλέον το 80% των συμμετεχόντων δεν είχε κανένα πρόβλημα να κολυμπήσει στη θάλασσα, το 40% δεν θα απέφευγε να πιει νερό από το τοπικό δίκτυο ύδρευσης, ενώ μόλις το 20% θα φρόντιζε να πλύνει καλά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα φάει.

Η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει την σοβαρότητα του προβλήματος και εφιστά την προσοχή των ταξιδιωτών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ραγδαία εξάπλωση ασθενειών από χώρα σε χώρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.