εξετασεις αιματος αυστραλιανο | λουκουμι θερμιδες | βλεννες στα κοπρανα | κενωσεις σκουρες

Οι καπνιστές αγνοούν τη σημασία του τσιγαρόβηχαΟ τσιγαρόβηχας, ο οποίος αποτελεί σύμπτωμα πολλών καπνιστών, πιθανόν να μην είναι αθώος και μπορεί να αποτελεί ένδειξη χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, σύμφωνα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Οι επιστήμονες διεξήγαγαν μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν 866 καπνιστές ηλικίας 15 έως 54 ετών. Τα 2/3 των ατόμων που συμμετείχαν δεν είχαν ακούσει για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια η οποία συχνά ονομάζεται και κρυμμένος δολοφόνος "hidden killer", λόγω της άγνοιας για την ασθένεια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας είναι ο περιορισμός της ροής του αέρα στους πνεύμονες και οι βλάβες στον πνευμονικό ιστό, που δεν είναι πλήρως αντιστρέψιμες. Η δύσπνοια, που είναι το κύριο σύμπτωμα της νόσου, προκαλεί σημαντικό περιορισμό των δραστηριοτήτων στους ασθενείς.

Ο Δρ. Michael Rudolf,από τη Βρετανική Ενωση Θώρακα, (British Thoracic Society), αναφέρει ότι θα λανσαριστεί νέα διαφημιστική καμπάνια, η οποία θα στοχεύει στους καπνιστές μέσης ηλικίας, προκειμένου να ενημερώσει για τα συμπτώματα της νόσου και να συμβουλεύσει τους καπνιστές που έχουν τέτοια συμπτώματα, να τα προλάβουν έγκαιρα, αλλά και να τους προτρέψει να διακόψουν το κάπνισμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.