ανεβασμενη κακη χοληστερινη | πολυποδες παχυ εντερο | εκτρωση η αποξεση?? | εκπνευστικος σιγμος

Πολλές γυναίκες αγνοούν ότι κινδυνεύουν από οστεoπόρωσηΠολλές μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, πιθανόν να έχουν προχωρημένη απώλεια οστικής μάζας χωρίς να το γνωρίζουν, με αποτέλεσμα να διατρέχουν άμεσο κίνδυνο κατάγματος, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Journal of the American Medical Association.

Οι επιστήμονες μελέτησαν περισσότερες από 200.000 γυναίκες και κατέληξαν στο συμπέρασμα σχεδόν οι μισές από αυτές είχαν σημαντική απώλεια οστικής μάζας, χωρίς να έχει γίνει ανάλογη διάγνωση.

Για το 7% των γυναικών αυτών η απώλεια οστικής μάζα ήταν ιδιαίτερα σημαντική με αποτέλεσμα στις γυναίκες αυτές να γίνει διάγνωση για οστεοπόρωση, ενώ στο 40% των γυναικών αυτών έγινε διάγνωση για οστεοπενία.

Σχεδόν 164.000 γυναίκες συνέχισαν να παρακολουθούνται από τους επιστήμονες, για ένα χρόνο, οι οποίοι παρατήρησαν ότι οι γυναίκες με οστεοπενία είχαν 80% μεγαλύτερη πιθανότητα να υποστούν κάποιο κάταγμα σε σχέση με τις γυναίκες με φυσιολογικά επίπεδα οστικής μάζας. Ο κίνδυνος ήταν τετραπλάσιος για τις γυναίκες με οστεοπόρωση.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η εμμηνόπαυση αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την οστεοπόρωση για όλες οι γυναίκες, ενώ παράγοντες όπως η προχωρημένη ηλικία, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η χαμηλή πρόσληψη βιταμίνης D και ασβεστίου αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης και καταγμάτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.