συμπτωματα μηνισκου | γιν γιανγκ | αιμορραγια μετα απο εξάχνωση τραχηλου | παπ τεστ προετοιμασια

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο πλευρό των γιατρών του ΙΚΑΤην πλήρη υποστήριξη του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), όπου επισημαίνεται η ανάγκη εύρεσης οριστικής λύσης για την επί σειρά ετών έρπουσα απαράδεκτη εκκρεμότητα των εργασιακών σχέσεων των πεντέμισι χιλιάδων συμβασιούχων.

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ έχει ως ακολούθως:

Δια του παρόντος ο ΙΣΑ διακηρύσσει την πλήρη υποστήριξη του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΙΚΑ, τονίζοντας ιδιαιτέρως ότι πρέπει να λάβει οριστική λύση η επί σειρά ετών έρπουσα απαράδεκτη εκκρεμότητα των εργασιακών σχέσεων των πεντέμισι χιλιάδων συμβασιούχων.

Υπενθυμίζει επίσης ότι είναι η μοναδική κατηγορία εργαζομένων, οι οποίοι λειτουργούντες ανελλιπώς και επωμιζόμενοι τις αντίστοιχες ευθύνες και υποχρεώσεις των μόνιμων συναδέλφων τους, κάλυψαν επί μακρόν τις πραγματικές, πάγιες και αυξανόμενες ανάγκες του ΙΚΑ. Παρά ταύτα αναιτίως και σε μόνιμη βάση εξαιρούντο των ρυθμίσεων που έλαβαν χώρα κατά το παρελθόν και αφορούσαν άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Η παράλογη όσο και ανάλγητη ακολουθούμενη πολιτική είχε ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την δημιουργία εντάσεων και σκληρών αντιπαραθέσεων με αρνητικές επιπτώσεις στους ασφαλισμένους, την δημιουργία αδιεξόδων, τα οποία θα διαιωνίζονται εφόσον δεν δοθούν δίκαιες και οριστικές λύσεις.

Ο ΙΣΑ θεωρεί ως λύση του προβλήματος την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με παράλληλη αξιοποίηση των συμβασιούχων σύμφωνα με τις ανάγκες, στα πλαίσια της ίδιας υγειονομικής περιφέρειας.

Εις το εξής δε την πλήρη αποφυγή παρόμοιων προσλήψεων, αλλά αντ' αυτών την τήρηση των προβλεπόμενων τυπικών διαδικασιών έτσι ώστε να μην παρουσιασθούν στο μέλλον παρόμοια τραγικά φαινόμενα, για τα οποία μόνον οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται.

Ο ΙΣΑ πιστεύει ότι μόνον έτσι θα εκλείψει οριστικά η κατάφωρη αδικία σε βάρος των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, θα δημιουργηθούν συνθήκες ηρεμίας και αναδείξεως του έργου του Ταμείου, θα επωφεληθεί το κοινωνικό σύνολο και οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.