υψος πτησης αεροπλανων | κυστη στο ιγμοριο απο δοντι | τσιπουρο θερμιδεσ | στιγμα στο αιμα

Γονιδιακό delete του εγκεφάλου βοηθά στην εισαγωγή νέων στοιχείωνΟ σχηματισμός καινούργιων αναμνήσεων πιθανόν να σχετίζεται με την ικανότητα του εγκεφάλου να απαλλάσσεται από παλαιότερες μνήμες τις οποίες πλέον δεν χρειάζεται, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου Princenton στις ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένα γονίδιο με την ονομασία Presenilin-1 (PS1) ευθύνεται για την παραγωγή μίας πρωτεΐνης στα εγκεφαλικά κύτταρα τα οποία βρίσκονται στις περιοχές του εγκεφάλου όπου βρίσκονται τα κέντρα της μάθησης και της μνήμης και η οποία προάγει την διαδικασία διαγραφής των παλιών αναμνήσεων.

Οπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Joe Tsien, αν και οι λειτουργίες απομνημόνευσης αποτελούν ένα άλυτο προς το παρών αίνιγμα για τους επιστήμονες, η δράση αυτού του γονιδίου μπορεί να δώσει κάποιες απαντήσεις που πιθανόν να συμβάλουν και στην εξήγηση συμπτωμάτων που χαρακτηρίζουν διάφορες ασθένειες, όπως το Αλτσχάιμερ.

Σε περιπτώσεις εμφάνισης των αρχικών συμπτωμάτων του Αλτσχάιμερ σε μικρότερες ηλικίες, έχει διαπιστωθεί, επισημαίνει ο Δρ. Tsien, ότι αν και το PS1 υπάρχει, η δράση του στο 90% των ασθενών έχει ανασταλεί, αλλά δεν έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνέπειες αυτού του φαινομένου στον μηχανισμό της μνήμης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.