γυναικες με αυτοπεποιθηση | εγκολπωματα | Μύες άνω άκρων | προλακτινη | ADH μαστου | τα παντα για την διατροφη

Ορμόνη βοηθά στην πρόβλεψη το φύλου από τον πρώτο μήνα της κύησηςΤα επίπεδα μίας ορμόνης στο αίμα της εγκύου είναι πιθανόν να δείχνουν αν το παιδί που θα γεννηθεί θα είναι αγόρι ή κορίτσι, από τις πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης, σύμφωνα με ερευνητές του Κέντρου Προγεννητικού και Γενετικού Ελέγχου, του Τελ Αβίβ.

Μέχρι σήμερα η πρόβλεψη του φύλου μπορούσε να γίνει από έναν έμπειρο εξεταστή, με την βοήθεια υπερηχογραφήματος, το νωρίτρο την 11η με 12η εβδομάδα της κύησης και με ποσοστό επιτυχίας 75 – 80%.

Οι ερευνητές όμως από το Ισραήλ παρατήρησαν ανιχνεύσιμες διαφορές των επιπέδων της ορμόνης HCG (ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη) μόλις 16 μέρες μετά τη σύλληψη, ανάλογα με το φύλο του εμβρύου.

Εάν το έμβρυο είναι γένους θηλυκού, τα επίπεδα της ορμόνης αυτής είναι υψηλότερα από ότι αν το έμβρυο είναι αγόρι.

Η ανίχνευση των επιπέδων της ορμόνης χρησιμοποιείται ήδη σε πολλά τεστ εγκυμοσύνης, καθώς θεωρείται ένας αξιόπιστος δείκτης, ενώ μαζί με άλλα τεστ μπορεί να δείξει την ύπαρξη έκτοπης κύησης ή αν το έμβρυο πάσχει από σύνδρομο Down.

Στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε μετρήθηκαν από μία έως τρεις φορές, τα επίπεδα της ορμόνης σε 347 εγκύους που συνέλαβαν με εξωσωματική, το διάστημα από την 14η έως την 20η ημέρα από την σύλληψη.

Τα αποτελέσματα αν και ήταν ενθαρρυντικά δεν επιτρέπουν την γενικευμένη χρήση της μεθόδου, καθώς χρειάζεται και η εύρεση άλλων δεικτών, προκειμένου να την καταστήσουν αξιόπιστη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.