τι είναι η απονευρωση | αδενωμα συκωτι | καρκινος στο παγκρεας | σπασιμο στη μυτη

Μεταλλαγμένα και δημοτικά ιατρεία στη μάχη για το δήμο ΘεσσαλονίκηςΤην διοργάνωση εκστρατείας για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα ζητά από τον δήμο Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της "Κίνησης Θεσσαλονίκης των πολιτών και της οικολογίας", καθηγητής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Τάσος Κουράκης.

Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η Κίνηση, στην πλατεία Αριστοτέλους, ο κ. Κουράκης πρότεινε, μεταξύ άλλων, να συστήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης ειδική υπηρεσία πληροφόρησης για τα ζητήματα που αφορούν στην διατροφή, την ασφάλεια και την προστασία των καταναλωτών και να συντονίσει ο δήμος, σε συνεργασία με την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή της διάταξης για τη σήμανση των τροφών που περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά, ώστε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα του καταναλωτή να επιλέγει τι θέλει να καταναλώσει και τι όχι.

Παράλληλα, ο κ.Κουράκης ζήτησε να εγγυηθούν οι υπεύθυνοι των πολυκαταστημάτων την σήμανση των μεταλλαγμένων τροφίμων και μετά, την σταδιακή απομάκρυνσή τους από τα ράφια των σούπερ-μάρκετ.

Ο κ.Κουράκης πρότεινε, τέλος, να υπάρξουν περιφερειακά ιατρεία του δήμου Θεσσαλονίκης σε κάθε συνοικία, ένα κάθε 2500-3000 κατοίκους, που θα καταγράφουν τα προβλήματα του πληθυσμού και θα προσφέρουν πρωτίστως αγωγή υγείας και προληπτική ιατρική.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.