Μεταλλαγμένα και δημοτικά ιατρεία στη μάχη για το δήμο Θεσσαλονίκης

Την διοργάνωση εκστρατείας για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα ζητά από τον δήμο Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της “Κίνησης Θεσσαλονίκης των πολιτών και της οικολογίας”, καθηγητής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Τάσος Κουράκης.

Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η Κίνηση, στην πλατεία Αριστοτέλους, ο κ. Κουράκης πρότεινε, μεταξύ άλλων, να συστήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης ειδική υπηρεσία πληροφόρησης για τα ζητήματα που αφορούν στην διατροφή, την ασφάλεια και την προστασία των καταναλωτών και να συντονίσει ο δήμος, σε συνεργασία με την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εφαρμογή της διάταξης για τη σήμανση των τροφών που περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά, ώστε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα του καταναλωτή να επιλέγει τι θέλει να καταναλώσει και τι όχι.

Παράλληλα, ο κ.Κουράκης ζήτησε να εγγυηθούν οι υπεύθυνοι των πολυκαταστημάτων την σήμανση των μεταλλαγμένων τροφίμων και μετά, την σταδιακή απομάκρυνσή τους από τα ράφια των σούπερ-μάρκετ.

Ο κ.Κουράκης πρότεινε, τέλος, να υπάρξουν περιφερειακά ιατρεία του δήμου Θεσσαλονίκης σε κάθε συνοικία, ένα κάθε 2500-3000 κατοίκους, που θα καταγράφουν τα προβλήματα του πληθυσμού και θα προσφέρουν πρωτίστως αγωγή υγείας και προληπτική ιατρική.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση