ξηροστομία | ακροαστικά αντιμετώπιση | τι ειναι γοητεια | cristalens καταρρακτης

Νέα μέθοδος ανιχνεύει έγκαιρα και με ακρίβεια τον καρκίνο των ωοθηκώνΜία εξέταση αίματος, για τη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών, όταν η νόσος βρίσκεται ακόμα στα αρχικά της στάδια και της οποίας η ευαισθησία πλησιάζει το 100%, ανέπτυξαν ερευνητές με επικεφαλή το Δρ. Emanuel F. Petricoin.

Η μέθοδος βασίζεται στην ανίχνευση στο αίμα, με τη μέθοδο της φασματοφωτομετρίας, μίας ομάδας πρωτεϊνών των οποίων το μοριακό βάρος διαφέρει, ανάλογα με το αν μια γυναίκα πάσχει ή όχι από καρκίνο των ωοθηκών.

Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, οι ερευνητές κατόρθωσαν να ανιχνεύσουν την ύπαρξη καρκίνου των ωοθηκών σε όλες τις γυναίκες που είχαν τη νόσο. Επίσης η ακρίβεια της εξέτασης ήταν ικανοποιητική και σε ό,τι αφορά την ανίχνευση της μη ύπαρξης της νόσου, αν και σε ένα ποσοστό 5% η εξέταση έδειξε ψευδώς την ύπαρξη καρκίνου.

Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της νέας μεθόδου είναι ότι μπορεί να ανιχνεύει με μεγάλη ακρίβεια τη νόσο στα αρχικά στάδια της, κάτι που οι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμενες διαγνωστικές μέθοδοι μπορούν να πετύχουν με ακρίβεια που πλησιάζει το 50 με 60%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της American Cancer Society, κάθε χρόνο 23.000 χιλιάδες γυναίκες στην Αμερική προσβάλλονται από τη νόσο, ενώ 14.000 χάνουν τη μάχη με αυτή. Ομως στο 80% των περιπτώσεων η νόσος διαγιγνώσκεται σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα μόλις το 35% των γυναικών να αναμένεται να έχει πενταετή επιβίωση.

Είναι συνεπώς πολύ σημαντικό η νόσος να ανακαλύπτεται όταν ακόμα βρίσκεται στα αρχικά της στάδια, οπότε και το παραπάνω ποσοστό ανέρχεται στο 90% των περιπτώσεων. Η αξία του νέου τεστ, αν και οι δοκιμές βρίσκονται ακόμα στα αρχικά στάδια, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο γυναικών, ιδίως αυτών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.