νοσος του κρον | leixinas | τσιμπηματα στην καρδια | μαμπθερα | ανατομια βουβωνικης περιοχης | ινσουλινομα

Σωστή διατροφή στην εφηβεία προστατεύει από καρκίνο των ωοθηκώνΤα έφηβα κορίτσια των οποίων η διατροφή είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, φαίνεται να έχουν μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών στην ενήλικη ζωή, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στο τεύχος Νοεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού Cancer.

Οι επιστήμονες βρήκαν επίσης ότι στις ενήλικες γυναίκες η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δε συσχετίζεται με τον καρκίνο των ωοθηκών.

Οι επιστήμονες εξέτασαν περισσότερες από 80.000 νοσοκόμες ηλικίας 30 - 55 ετών, συγκεντρώνοντας στοιχεία για τη διατροφή τους, το κάπνισμα, τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και άλλους παράγοντες τρόπου ζωής. Καμία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα δεν είχε ιστορικό καρκίνου.

Στις 301 περιπτώσεις καρκίνου των ωοθηκών που διαγνώστηκαν στα 16 χρόνια παρακολούθησης των γυναικών αυτών, δε βρέθηκε καμία συσχέτιση ανάμεσα στη λήψη αντιοξειδωτικών βιταμινών, είτε από τη διατροφή είτε από συμπληρώματα, με την ανάπτυξη του καρκίνου.

Οι γυναίκες όμως οι οποίες δήλωσαν ότι, κατά την εφηβεία κατανάλωναν τουλάχιστον 2.5 μικρομερίδες φρούτων και λαχανικών, ημερησίως, είχαν 46% μικρότερη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου των ωοθηκών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής είναι αρχικά και θα πρέπει να γίνουν περισσότερες και πιο λεπτομερείς έρευνες, που θα μελετήσουν τη σχέση της διατροφής κατά την εφηβεία και τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής, σε σχέση με καρκίνους που εμφανίζονται αργότερα στη ζωή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.