κυστη στο δοντι | ριζορρινιο | αντιβιωση και βαψιμο μαλλιων | αρτηριακο αιμα ph pO2 PCO2 | συσπαση μυων

Η χαμηλή χοληστερίνη μπορεί να είναι επικίνδυνη στην τρίτη ηλικίαΤα χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης στα άτομα τρίτης ηλικίας, μπορεί να αυξάνουν ακόμα και τη θνησιμότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του πανεπιστημίου University of Hawaii at Manoa, που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού The Lancet.

Οι περισσότερες μελέτες μέχρι στιγμής έδειχναν ότι τα χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης αποτελούν προστατευτικό παράγοντα κατά των καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα αποτελέσματα αυτά όμως αφορούσαν άτομα ηλικίας μικρότερης των 65 ετών.

Στη νέα αυτή έρευνα, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από το Honolulu Heart Program, μία μεγάλη επιδημιολογική μελέτη στην οποία μετρήθηκαν τα επίπεδα της χοληστερίνης σε 3572 άτομα ηλικίας 71-93 ετών, βρέθηκε ότι τα άτομα, με τα υψηλότερα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα (210-382mg/dl), παρουσιάζουν κατά 35% μειωμένη θνησιμότητα, σε σχέση με τα άτομα με χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα (81-167mg/dl).

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα χαμηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα σχετίζονται με αυξημένη θνησιμότητα. Υπάρχουν και άλλες μελέτες οι οποίες τα έχουν συσχετίσει και με αυξημένα επίπεδα βίαιου θανάτου, όπως αυτοκτονία.

Και ενώ δεν υπάρχει σαφής εξήγηση για τα αποτελέσματα αυτά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να συμβαίνει λόγω του ρόλου της χοληστερίνης στην παραγωγή διάφορων ορμονών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.