κορμος σοκολατας ποσες θερμιδες | γυναικα και ομορφια | βουβωνοκήλη μετα την εγχειρηση | aqua aerobic

E. coli στην μάχη για την αντιμετώπιση του ΑλτσχάιμερΤο E. coli, ένα βακτήριο το οποίο ευθύνεται για την πρόκληση τροφικών δηλητηριάσεων, είναι πιθανόν να βοηθήσει τους επιστήμονες στην προσπάθεια τους να καταπολεμήσουν την νόσο του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

Ορισμένα στελέχη του μικροβίου έχουν την ικανότητα να σχηματίζουν ινίδια από αμυλοειδές, ανάλογα με αυτά που βρίσκονται στις πλάκες, οι οποίες αποτελούν την χαρακτηριστική αλλοίωση που παρατηρείται στον εγκέφαλο ασθενών με Αλτσχάιμερ.

Τα ινίδια αυτά βοηθούν τα E. coli, να ενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας ομάδες, οι οποίες ονομάζονται βιοφίλμ. Τα βακτήρια που βρίσκονται μέσα στα βιοφίλμ είναι πιο ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και λιγότερο ευάλωτα στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι τα ινίδια από αμυλοειδές παράγονται από κύτταρα ανώτερων οργανισμών και μάλιστα εξ’ αιτίας κάποιας βιολογικής ανωμαλίας.

Η ανακάλυψη όμως της ιδιότητας αυτής του E. coli, δίνει πλέον την δυνατότητα, να μελετηθούν οι μηχανισμοί παραγωγής του αμυλοειδούς και των γονιδίων που κρύβονται πίσω από αυτούς, οδηγώντας έτσι στην εξεύρεση τρόπων παρεμπόδισης της παραγωγής του.

Επιπλέον η ανακάλυψη αυτή φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το ερώτημα κατά πόσο μικροβιολογικοί παράγοντες ενέχονται στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ, αλλά και άλλων νόσων που χαρακτηρίζονται από την παραγωγή αμυλοειδούς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.