πως ειναι το αυτι απο μεσα | μυς πλατης ανατομια | τι ειναι αντισωματα διπλης ελικας dna

Μαγνητικά πεδία για την θεραπεία της κατάθλιψηςΗ εφαρμογή παλλόμενου μαγνητικού πεδίου σε μία ορισμένη περιοχή του εγκεφάλου που παρουσιάζει διαταραχές της ηλεκτρικής της δραστηριότητας, σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές μορφές κατάθλιψης, μπορεί να αποδειχτεί εξίσου αποτελεσματική με το ηλεκτροσόκ, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Η μέθοδος με την ονομασία rTMS (Repetitive transcranial magnetic stimulation), βασίζεται στην εφαρμογή ελεγχόμενων μαγνητικών πεδίων έντασης 1.5 έως 2 Tesla, παρόμοιας με αυτή που χρησιμοποιείται στη μαγνητική τομογραφία, αλλά με μεγαλύτερες δυνατότητες εστίασης. Η κάθε θεραπεία διαρκεί για 10 –15 λεπτά και εφαρμόζονται περίπου 1000 παλμοί.

Τα πλεονεκτήματα της rTMS σε σχέση με το ηλεκτροσόκ είναι ότι ο ασθενής δεν πρέπει να υποβληθεί σε νάρκωση και δεν παρουσιάζει τις παρενέργειες που έχει το ηλεκτροσόκ αν και υπάρχει μικρή πιθανότητα εμφάνισης ακούσιων σπασμών. Οι ασθενείς αισθάνονται μόνο ένα μικρό σφίξιμο στους μυς του κρανίου και ελαφρό πονοκέφαλο.

Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν διευκρινίσει με ποιο ακριβώς τρόπο επιδρά η rTMS στον εγκέφαλο, πιστεύουν ότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την χημική δραστηριότητα στην περιοχή του εγκεφάλου που εμφανίζει ανώμαλη λειτουργία στους ασθενείς με κατάθλιψη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.