μαντου φηματιωσης | ακτινογραιεσμεπνευμοθωρακασενεογνα | δεξια στεφανεια στενωση 95% | λεμφωμα στομαχου

Βηματοδότης εναντίον της κατάθλιψηςΕνας βηματοδότης που θα τοποθετείται στον εγκέφαλο, θα είναι πιθανώς η λύση για όσους υποφέρουν από κατάθλιψη, όταν όλες οι άλλες συμβατικές θεραπείες έχουν αποτύχει, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Βιολογικής Ψυχιατρικής.

Μια παρόμοια συσκευή έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της επιληψίας. Η συσκευή αυτή - ένας πομπός παλμών, που μοιάζει με ρολόι τσέπης - εμφυτεύεται στο στήθος του ασθενή και διοχετεύει ανά πεντάλεπτο για 30 δευτερόλεπτα, ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα στο αριστερό πνευμονογαστρικό νεύρο.

Η δράση αυτής της συσκευής είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού αλλά και της έντασης των επιληπτικών κρίσεων των ασθενών στους οποίους χρησιμοποιήθηκε. Ετσι τώρα οι επιστήμονες σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν μια παρόμοια συσκευή για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Μία άλλη μέθοδος που οι ειδικοί ενδιαφέρονται να εξετάσουν, είναι ο Transcrannial Magnetic Stimulation (TMS-Διακρανικός Μαγνητικός Ερεθισμός). Στην περίπτωση αυτή, τοποθετείται στο κεφάλι του οκταγωνικό έλασμα, διαμέτρου 10-15 εκατοστών.

Το έλασμα αυτό μεταφέρει πολλές φορές το δευτερόλεπτο, ρεύμα και δημιουργεί ένα παλλόμενο μαγνητικό πεδίο που ερεθίζει το αριστερό πρόσθιο εγκέφαλο, τμήμα το οποίο συνδέεται, με ασθένειες όπως η κατάθλιψη.

Οι θεραπείες διαρκούν περίπου τρεις εβδομάδες και οι επιστήμονες δηλώνουν ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα της. Προσθέτουν όμως ότι χρειάζονται περισσότερες έρευνες να γίνουν καθώς άλλες θεραπείες λειτουργούν σε έναν ασθενή ενώ άλλες όχι.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.