ρηξη σκωληκοειδιτιδας | capecitabine παρενεργειες | mabthera παρενεργειες | 竟蛛 繪轣 ? 跂驥 ? 癜?阨

Χάπι για τη διακοπή της κύησης δοκιμάζεται κατά καρκινικών όγκωνΟι πρώτες κλινικές δοκιμές για την αντιμετώπιση καρκίνων της μήτρας με φάρμακο, που χρησιμοποιείται ήδη για τη διακοπή της κύησης, ξεκινούν στο Anderson Cancer Center στο Χιούστον των ΗΠΑ, καθώς πιστεύεται ότι το συγκεκριμένο φάρμακο έχει τη δυνατότητα να συρρικνώνει όγκους που αναπτύσσονται στο ενδομήτριο.

Πρόκειται για το φάρμακο με την ονομασία RU-486, το οποίο έχει σαν βάση την ουσία μιφεπριστόνη που δεσμεύει την προγεστερόνη, μια ορμόνη η οποία προετοιμάζει το ενδομήτριο για την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου, ενώ η παρουσία της είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της εγκυμοσύνης.

Το RU-486 είχε λάβει έγκριση κυκλοφορίας από το FDA τον Σεπτέμβριο του 2000 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε Νοσοκομεία, κάτω από ιατρική παρακολούθηση μέχρι την 8η εβδομάδα της κύησης (δηλαδή μέχρι 49 ημέρες μετά τη γονιμοποίηση).

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η μιφεπριστόνη δεσμεύεται στους υποδοχείς για την προγεστερόνη που έχουν ορμονοεξαρτώμνενοι όγκοι του ενδομητρίου ευαίσθητοι σε αυτήν, με αποτέλεσμα να ανακόπτεται η ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του όγκου.

Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, περαιτέρω έρευνες θα διεξαχθούν για την δράση της μιφεπριστόνης και σε άλλους ορμονοεξαρτώμενους τύπους όγκων, όπως αυτοί των ωοθηκών και του προστάτη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.