μεγακολο | τετρακεφαλος μυς | σκληροδερμια | ενα κιλο ποσες θερμιδες ειναι | Χτύπημα στο ζυγωματικό οστό

Το κέντρο του οργασμού στον εγκέφαλοΗ ασυνήθιστη περίπτωση μίας γυναίκας, η οποία έπασχε από επιληψία και η οποία λίγο πριν την έναρξη των κρίσεων βίωνε μία κατάσταση αντίστοιχη με αυτή που προκαλεί ο οργασμός, οδήγησε Ούγγρους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι το κέντρο του οργασμού, βρίσκεται στο δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου και μάλιστα στον αμυγδαλοειδή πυρήνα, ένα από τα βασικά γάγγλια των ημισφαιρίων.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε με αφορμή αυτή την περίπτωση ο Dr. Jozsef Janszky, του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχιατρικής και Νευρολογίας της Βουδαπέστης, διαπιστώθηκε ότι 22 ανάλογες περιπτώσεις είχαν καταγραφεί από το 1945 στην ιατρική βιβλιογραφία.

Επαρκή στοιχεία για την δραστηριότητα του εγκεφάλου υπήρχαν σε εννέα από τα περιστατικά αυτά. Η σύγκριση των στοιχείων αυτών οδήγησε τον Δρ Janszky στην τοπογραφική διερεύνηση του κέντρου του οργασμού που κατά πάσα πιθανότητα εντοπίζεται στον προαναφερθέντα πυρήνα του δεξιού ημισφαιρίου.

Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές, η μελέτη και η περαιτέρω έρευνα της νευροφυσιολογίας του οργασμού έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα οδηγήσει στη κατανόηση της σεξουαλικής συμπεριφοράς που αποτελεί μίας από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της ανθρώπινης ζωής.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.