κάταγμα αυχένα | φλεγμονη στο παχυ εντερο | δακρυοκυστίτιδα | φλεβες στο στερνου | σοδομια εννοια | ακροαστικα

Κέντρο παράνομης διακίνησης γυναικών η ΕλλάδαΕκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τοποθετεί την χώρα μας στην ίδια κατηγορία με το Πακιστάν, την Αλβανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τουρκία, σε ότι αφορά το εμπόριο λευκής σαρκός. Η Εκθεση παρουσιάστηκε στο συμπόσιο " Γυναίκα και Κοινωνικός Αποκλεισμός. Παράνομη διακίνηση γυναικών: Ένα μείζον θέμα παραβίασης Ανθρωπίνων δικαιωμάτων " που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τους Γιατρούς του Κόσμου το τελευταίο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, την περασμένη χρονιά 300.000 γυναίκες από την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη οδηγήθηκαν στην πορνεία, με προορισμό χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα το 60% των γυναικών που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης ήταν αλλοδαπές και μάλιστα σε πολύ μικρές ηλικίες που έφταναν τα 12 με 15 χρόνια.

Παρέμβαση στο συνέδριο έκανε και ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τόμας Μίλερ, ο οποίος αναφέρθηκε σε πραγματική δουλεία των γυναικών, για κτηνωδίες εις βάρος τους αλλά και το πρόβλημα της κοινωνικής τους επανένταξης στην περίπτωση που κατορθώσουν να ξεφύγουν από τα κυκλώματα της πορνείας, σύμφωνα με τις εμπειρίες που είχε από την Βοσνία, ενώ υποσχέθηκε να βοηθήσει στην καταπολέμηση αυτής της μάστιγας.

Οι Γιατροί του Κόσμου παρουσίασαν σχέδια που αφορούσαν την ίδρυση στην Θεσσαλονίκη περιφερειακού κέντρου υποδοχής γυναικών από όλες τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ιδέα με την οποία συμφώνησε και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Πασχαλίδης και ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει η Πολιτεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.