επιφανειακο τρυπημα με βελονα | λαγονιος ακρολοφια μυς | φαρμακα για πνευμονια | αποστημα στο ουλο χωρις πονο

Η διπλη δράση του αλκοόλ στον εγκέφαλοΗ κατανάλωση αλκοόλ από άτομα τρίτης ηλικίας, μπορεί να έχει ταυτόχρονα ευεργετική και επιβλαβή δράση στον εγκέφαλο, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύεται στο τεύχος Σεπτεμβρίου του επιστημονικού περιοδικού Stroke.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται να προστατεύει τον εγκέφαλο από μικρά εγκεφαλικά επεισόδια (σιωπηλά επεισόδια όπως ονομάζονται), ενώ από την άλλη μεριά η μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ προστατεύει μεν αλλά μπορεί να προκαλέσει και νέκρωση των εγκεφαλικών κυττάρων.

Στη συγκεκριμένη έρευνα οι επιστήμονες μελέτησαν τον εγκέφαλο σε 3.400 άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 65 ετών, με τη μέθοδο της μαγνητικής τομογραφίας, εντοπίζοντας τα μικρά εγκεφαλικά επεισόδια, αλλά και περιοχές όπου παρατηρείται νέκρωση των κυττάρων ή συρρίκνωση.

Μελετώντας και την κατανάλωση αλκοόλ, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα άτομα με μέτρια κατανάλωση αλκοόλης είχαν μικρότερο κίνδυνο προσβολής από εγκεφαλικά επεισόδια σε σχέση με αυτούς που δεν κατανάλωναν καθόλου αλκοόλ. Οσοι κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ είχαν ακόμα μικρότερο κίνδυνο προσβολής αλλά παρουσίαζαν εγκεφαλικές ανωμαλίες (καταστροφή κυττάρων ή συρρίκνωση) σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Στην περίπτωση των ατόμων τρίτης ηλικίας η απόφαση να καταναλώνεται αλκοόλ ή όχι εξαρτάται από το κάθε άτομο ξεχωριστά, ανάλογα πάντα με τις συμβουλές του γιατρού.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.