Αμεση ανάγκη η αντικατάσταση των σχολείων από αμίαντο

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με τα σχολικά κτίρια που κατασκευάστηκαν στο παρελθόν από αμίαντο, ο υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε ότι το θέμα είναι υπαρκτό και ήδη έχουν δρομολογηθεί οι ακόλουθες λύσεις: Με εγκύκλιο (7.11.2000) που εστάλη σε όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας επισημάνθηκε το πρόβλημα και ζητήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση: “να συμπεριλάβετε στον προγραμματισμό σας την αντικατάσταση αυτών των κτιρίων ως έργο αμέσου προτεραιότητας, λόγω της μεγάλης του επικινδυνότητας”.

Το υπουργείο Παιδείας έχει θέσει στη διάθεση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων πόρους ύψους 250 δισ. δρχ (733,7 εκ.ευρώ) ενώ συνολικά το πρόγραμμα σχολικής στέγης για το 2000-2006 ανέρχεται σε 800 δισ. δρχ (2,35 δισ.ευρώ) έτσι ώστε να υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι για κάθε σχετική παρέμβαση.

Τέλος, για να επιταχυνθούν τα σχετικά έργα, με απόφαση που υπεγράφη στις 30.10.2001 παρέχεται η δυνατότητα στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις να ζητήσουν τη συνδρομή του ΟΣΚ για την ταχεία αντιμετώπιση του θέματος.

Στις σχολικές μονάδες που κατασκευάζει ο ΟΣΚ από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 τηρούνται απαρεγκλίτως όλες οι σχετικές κοινοτικές οδηγίες ως προς τα υλικά των σχολικών κτιρίων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση