εντερο γεματο αερα | γονατο | φλεγμονη στο χοληδοχο πορο αντιμετωπιση | εγκαρσια καισαρικη τομη | αποστείρωση

Η περίθαλψη των ηλικιωμένων, άμεση προτεραιότητα της Ε.Ε.Η καθολική πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη των ηλικιωμένων, υψηλή ποιότητας περίθαλψη και οικονομική βιωσιμότητα των συστημάτων περίθαλψης, είναι οι τρεις στόχοι στους οποίους πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα, σύμφωνα με πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την περίθαλψη των ατόμων τρίτης ηλικίας, που θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Απέναντι στις τρεις αυτές προκλήσεις, η Επιτροπή προτείνει τρεις κοινούς στόχους να επιτευχθούν. Το σημερινό έγγραφο προσανατολισμού θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Βαρκελόνης την άνοιξη του 2002 και τελικά θα ενσωματωθεί στους ετήσιους γενικούς προσανατολισμούς των οικονομικών πολιτικών της EE.

Σύμφωνα με την Επιτροπή τα εθνικά συστήματα περίθαλψης, μολονότι πολύ διαφορετικά στο σχεδιασμό, τις παροχές και τη χρηματοδότηση, αντιμετωπίζουν παρεμφερείς βασικές προκλήσεις και τώρα και στο μέλλον, καθώς:

- οι άνθρωποι ζουν περισσότερο (σε μεγάλο βαθμό, χάρη στα ίδια τα συστήματα περίθαλψης) και οι παραδοσιακές οικογενειακές δομές αλλάζουν.

- οι τεχνολογίες της περίθαλψης αναπτύσσονται γρήγορα και έχουν κόστος.

- οι πολίτες της EE, ως καταναλωτές υπηρεσιών, έχουν νέες απαιτήσεις από τα συστήματα περίθαλψης.

και επέλεξε τρεις κοινούς στόχους για όλα τα συστήματα στην EE.

Σχολιάζοντας την απόφαση, η αρμόδια για τις κοινωνικές υποθέσεις Επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου επεσήμανε ότι η πρόσβαση σε αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη και μέριμνα των ηλικιωμένων αποτελεί μέρος του συμβολαίου των κυβερνήσεών μας με τους πολίτες της EE και για να ανταποκριθούμε, πρέπει να προγραμματίσουμε εκ των προτέρων, ανιχνεύοντας τις μεταβαλλόμενες ανάγκες του πληθυσμού και ενεργώντας σύμφωνα με αυτές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.