Αμεση απειλή για την υγεία, ρύπανση και τρύπα του όζοντος

Σήμα κινδύνου για τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει η συνεχής αύξηση της ρύπανσης και η “τρύπα” του όζοντος στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία, ιδίως όσων ζούνε στις μεγάλες πόλεις, εξέπεμψαν για μια ακόμη φορά κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας μας.

Σε ειδική συνάντηση που έγινε οι επιστήμονες τόνισαν ότι η ρύπανση του περιβάλλοντος δεν σκοτώνει μόνο ηλικιωμένα άτομα με χρόνια σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, αλλά φαίνεται ότι αφαιρεί και αρκετά χρόνια από τη ζωή των ανθρώπων.

Οπως επισήμανε η καθηγήτρια κ. Κ. Κατσογιάννη η αύξηση των ρυπογόνων συστατικών στον αέρα που αναπνέουμε σχετίζεται, με αύξηση κατά 0,6% της συνολικής θνησιμότητας, κατά 0,8% της θνησιμότητας ανθρώπων που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα και κατά 0,4% όσων πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Ο καθηγητής Γ.Ζερεφός αναφερόμενος στην τρύπα του όζοντος είπε ότι οι περιπτώσεις κακοηθειών στο δέρμα εξαιτίας της υπεριώδους ακτινοβολίας θα αυξηθούν δραματικά στο μέλλον και κάλεσε όλους μας να προβληματιστούμε σοβαρά ακόμη και όταν χρησιμοποιούμε οικιακά καλλυντικά και ότι άλλο επιβαρύνει την ατμόσφαιρα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση