Συνεχείς έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων

Να προβαίνουν σε τακτικούς και διαρκείς ελέγχους στα κυλικεία όλων των σχολείων όπου και θα ελέγχουν ειδικότερα, τον χώρο εκθέσεως των τροφίμων, τα ίδια τα τρόφιμα ως προς την καταλληλότητά τους και την είσπραξη κανονικής τιμής, ζητεί με εγκύκλιό του προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελος Ζαχαρής.

Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο, πρέπει να ελέγχεται εάν τα σχολικά κυλικεία λειτουργούν με νόμιμη άδεια, εάν οι απασχολούμενοι σ΄ αυτά πληρούν τις προβλεπόμενες υγειονομικές προϋποθέσεις και εάν διατηρείται η απαιτούμενη από το νόμο καθαριότητα στο χώρο του κυλικείου.

Ο κ. Ζαχαρής χαρακτηρίζει εξαιρετικής σημασίας το θέμα της υγείας των μαθητών σημειώνοντας ότι για τον λόγο αυτό, απαιτείται η διαρκής εγρήγορση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών.

Η εγκύκλιος εστάλη στον πρόεδρο Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Μακεδονίας, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, τον Διευθυντή Διευθύνσεως Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, την διευθύντρια Β΄Χημικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης του Γενικού Χημείου του κράτους και την διευθύντρια Διεύθυνσης Εμπορίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση