καταποση μεταλλικης σφαιρας απο παιδι | φθοριωση νερου μετα απο ποση ωρα μπορουμεε να φαμε

ΠΟΥ προς Κυβερνήσεις: Αμεση δράση για την βιοτρομοκρατίαΗ επικεφαλής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας κ. Γκρο Χάρλεμ Μπρούτλαντ κάλεσε τις κυβερνήσεις να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο επιθέσεων με χημικά ή βιολογικά όπλα, τονίζοντας ότι οι υπουργοί Υγείας των κρατών με την βοήθεια ειδικών, θα πρέπει να αναπτύξουν σχέδια έκτατης ανάγκης, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης των μηχανισμών διερεύνησης και αντιμετώπισης καταστάσεων σχετικών με την εσκεμμένη απελευθέρωση χημικών ή βιολογικών παραγόντων επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία. Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ήδη έχει θέση σε λειτουργία από τον Απρίλιο του 2000 ένα διεθνές δίκτυο επισήμανσης και καταγραφής επιδημιών με την ονομασία The Global Outbreak Alert and Response Network.

Το συγκεκριμένο δίκτυο αποτελείται από 72 υποδίκτυα διάσπαρτα σε όλα τα μέρη του κόσμου, πολλά εκ των οποίων έχουν την δυνατότητα εντοπισμού και αντιμετώπισης ασυνήθιστων χημικών παραγόντων και επικίνδυνων μικροβίων. Η ηλεκτρονική αυτή διασύνδεση μεταξύ ειδικών σε όλο τον κόσμο επιτρέπει την διαρκή εγρήγορση της παγκόσμιας κοινότητας και δίνει την δυνατότητα άμεσης λήψης μέτρων σε διεθνές επίπεδο.

Το δίκτυο αυτό έχει 4 κύριες προτεραιότητες:

1. Συλλογή πληροφοριών

2. Επαλήθευση φημών και πληροφοριών

3. Αμεση ενεργοποίηση της κατάστασης συναγερμού

4. Ταχεία λήψη μέτρων

Η συλλογή των πληροφοριών γίνεται από τα επίσημα δίκτυα των υπουργείων υγείας και τα κατά τόπους γραφεία του ΠΟΥ, από κρατικά, πανεπιστημιακά και στρατιωτικά εργαστήρια και από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Σημαντική είναι η προσφορά σε αυτό τον τομέα του αυτοποιημένου συστήματος παρακολούθησης και ανίχνευσης μέσω κομπιούτερ διαδόσεων και φημών σχετικά με ασυνήθιστα περιστατικά που έχουν σχέση με ασθένειες ή την υγεία γενικότερα. Πηγές αναζήτησης αποτελούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης .

Οι πληροφορίες αυτές αξιολογούνται από τους ειδικούς της Οργάνωσης προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης και ενημερώνονται άμεσα συγκεκριμένα στελέχη ανά τον κόσμο. Η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού αυτού έχει διαπιστωθεί επανειλημμένα σε 578 περιπτώσεις επιδημιών σε 132 χώρες.

Στη συνέχεια και διαμέσου του δικτύου σημαίνει συναγερμός στα 191 κράτη που είναι μέλη του δικτύου, καθώς επίσης και ιδρύματα, εργαστήρια και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι απαιτείται η λήψη μέτρων παγκοσμίως, διαμέσου του δικτύου δραστηριοποιούνται άμεσα και σε κάθε περιοχή ερευνητές και ειδικοί που έχουν την δυνατότητα να εξακριβώσουν και να πιστοποιήσουν την ύπαρξη και το μέγεθος του προβλήματος, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τον χειρισμό της κατάστασης και να οργανώσουν την περίθαλψη και την διαχείριση των ασθενών. Ειδικοί, από την έδρα του ΠΟΥ στην Γενεύη, μπορούν να φτάσουν στην πληγείσα περιοχή, οπουδήποτε και αν είναι αυτή, μέσα σε 24 ώρες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.