Τρακατέλλης για την απαλλαγή σχολείων από αμίαντο

Tα σχολεία της περιφέρειας, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Ηλεία, παραμένουν εκτός προγραμματισμού για την απαλλαγή τους από τον αμίαντο, παρά την πρόβλεψη, που υπάρχει στο δάνειο που συνήφθη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τον περασμένο Δεκέμβριο, αναφέρεται σε ανακοίνωση τύπου του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Τρακατέλλη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι σε απάντηση που είχε δοθεί, πριν από δύο χρόνια, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση του επικεφαλή των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Τρακατέλλη, αναφερόταν ότι η αντικατάσταση του αμιάντου από τα σχολεία ήταν επιλέξιμη δαπάνη και η αφαίρεση του αμιάντου θα γινόταν από το Β΄ ΚΠΣ.

Και τονίζεται ότι σε νέα πρόσφατη απάντηση προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, ο Επίτροπος κ. Ερκι Λικάνεν αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές δε διαβίβασαν ακόμη, ως όφειλαν, τον κατάλογο των σχολείων στα οποία έγιναν σχετικές επισκευές από το Β΄ΚΠΣ.

Ο κ. Τρακατέλλης υποστηρίζει, επίσης, ότι με βάση τις διαθέσιμες επιστημονικές γνώσεις, έχει αναγνωριστεί από πολυάριθμους επιστημονικούς οργανισμούς, ότι όλες οι μορφές αμιάντου είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνες για τον άνθρωπο και τα περισσότερα κράτη μέλη έχουν ήδη απαγορεύσει τον αμίαντο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση