αντιτετανικος ορος διαρκεια | εκτακτες συστολες | ΠΝΕΥΜΟΘΩΡΑΚΑΣ | φλεγμονη στο λεπτο εντερο | πεπτικο ελκος

Τρακατέλλης για την απαλλαγή σχολείων από αμίαντοTα σχολεία της περιφέρειας, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Ηλεία, παραμένουν εκτός προγραμματισμού για την απαλλαγή τους από τον αμίαντο, παρά την πρόβλεψη, που υπάρχει στο δάνειο που συνήφθη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τον περασμένο Δεκέμβριο, αναφέρεται σε ανακοίνωση τύπου του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Τρακατέλλη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, ότι σε απάντηση που είχε δοθεί, πριν από δύο χρόνια, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ερώτηση του επικεφαλή των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Τρακατέλλη, αναφερόταν ότι η αντικατάσταση του αμιάντου από τα σχολεία ήταν επιλέξιμη δαπάνη και η αφαίρεση του αμιάντου θα γινόταν από το Β΄ ΚΠΣ.

Και τονίζεται ότι σε νέα πρόσφατη απάντηση προς τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, ο Επίτροπος κ. Ερκι Λικάνεν αναφέρει ότι οι ελληνικές αρχές δε διαβίβασαν ακόμη, ως όφειλαν, τον κατάλογο των σχολείων στα οποία έγιναν σχετικές επισκευές από το Β΄ΚΠΣ.

Ο κ. Τρακατέλλης υποστηρίζει, επίσης, ότι με βάση τις διαθέσιμες επιστημονικές γνώσεις, έχει αναγνωριστεί από πολυάριθμους επιστημονικούς οργανισμούς, ότι όλες οι μορφές αμιάντου είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνες για τον άνθρωπο και τα περισσότερα κράτη μέλη έχουν ήδη απαγορεύσει τον αμίαντο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.