λειχηνας | λαγονοψοϊτης μυς | γατες ασθενειες | βελονισμοσ ανευρυσμα | κακοηθης πολυποδας εντερου

Η έλλειψη βιταμίνης C σχετίζεται με πρόωρο τοκετόΟι γυναίκες οι οποίες δεν προσλαμβάνουν αρκετή βιταμίνη C, πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, έχουν αυξημένο κίνδυνο ρήξης των υμένων και κατά συνέπεια πρόωρου τοκετού, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο μητρικής και εμβρυϊκής ιατρικής στη Νέα Ορλεάνη, στις ΗΠΑ.

Η βιταμίνη C παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα η έλλειψή της να κάνει τους εμβρυϊκούς υμένες πιο εύθραυστους, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της βόρειας Καρολίνας, στο Τσάπελ Χιλ.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 2.247 έγκυες γυναίκες, προκειμένου να ερευνήσουν το αν συσχετίζεται η έλλειψη της βιταμίνης C, με τη ρήξη της μεμβράνης που εφάπτεται στον πλακούντα.

Οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αφορούσαν τη διατροφή τους, τόσο πριν την εγκυμοσύνη, όσο και κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου της εγκυμοσύνης.

Οι γυναίκες των οποίων η ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C, πριν την εγκυμοσύνη, δεν ξεπερνούσε τα 21mg, είχαν διπλάσιο κίνδυνο να γεννήσουν πρόωρα.

Παρόμοια, οι γυναίκες των οποίων η ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C δεν ξεπερνούσε τα 65mg, κατά το 2ο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, είχαν 70% αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο τοκετό λόγω ρήξης της μεμβράνης.

Οι επιστήμονες δεν αναφέρουν βέβαια αιτιολογική σχέση, μεταξύ της έλλειψης της βιταμίνης και της ρήξης των εμβρυϊκών υμένων, αλλά φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις για πιθανό παράγοντα κινδύνου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.